David Josephson vänder sig till den grekiska mytologin när han här är aktuell med sin senaste singel Orfeus. Med en synthig inledning och drömliknande sången berättar David här om ett verkligt slut och det som kanske inträffar när man för första gången i sitt liv fattat ett riktigt beslut. Men som med de flesta möjligheter finns även ett motkrav. Som i fallet Orfeus när han hämtar Eurydike från dödsriket att inte vända sig om.

Popmuzik Popcast

”Vad är ett verkligt slut?
Det är tid för avfärd, och hemstadens ögon tindrar. Får man se sig om blott för en sekund – en sista gång?
Orfeus är en sång om den strävan och den längtan som präglar människolivet. Det hopp som får oss att ge oss av mot det okända för något som vissa kanske skulle kalla sanningens skull.
Våga inte kalla det för något annat.
Den som tvivlar blir kvar på kajen, och sjunger denna sång.”

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.