David Josephson vänder sig till den grekiska mytologin när han här är aktuell med sin senaste singel Orfeus. Med en synthig inledning och drömliknande sången berättar David här om ett verkligt slut och det som kanske inträffar när man för första gången i sitt liv fattat ett riktigt beslut. Men som med de flesta möjligheter finns även ett motkrav. Som i fallet Orfeus när han hämtar Eurydike från dödsriket att inte vända sig om.

Följ på Apple Music

”Vad är ett verkligt slut?
Det är tid för avfärd, och hemstadens ögon tindrar. Får man se sig om blott för en sekund – en sista gång?
Orfeus är en sång om den strävan och den längtan som präglar människolivet. Det hopp som får oss att ge oss av mot det okända för något som vissa kanske skulle kalla sanningens skull.
Våga inte kalla det för något annat.
Den som tvivlar blir kvar på kajen, och sjunger denna sång.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011