Antwerp- och Hamburg-baserade duon The Day släpper sin drömska popsingel Empty. Med rötterna i indie-soundet arbetar sig bandet uppåt ett album och vi kan förvänta oss mycket musik innan det släpps 2022. Nya singeln bjuder på euforisk produktion med en tydlig organisk touch. Själva texten gömmer dock ett betydligt mörkare uttryck om besvikelse. Låten belyser hur allt för ofta diskussioner om viktiga sociala dilemman drunknar i det allmänt sorlet och motas av diverse konservatister. Här ställer sig duon frågor som; Varför bjuds rasister om och om igen till en diskussion om rasism i vårt samhälle? Varför får röster, som förnekar klimatkatastrof, en så oproportionerlig mängd utrymme? Varför måste bekymmerna för några hundra människor med farliga åsikter och farliga flaggor tas på allvar varje vecka, men inte de för flera miljoner unga som vill ta tag i framtiden?

Följ på Apple Music

Låtens är således mer än bara en riktigt bra indie-singel, det är ett statement och tydligt ställningstagande till att The Day fått nog. 

”Det finns så mycket som behöver göras. Så mycket som behöver förändras i den här världen. Och då kommer vi alltid tampas emot gränser. Bara ett exempel: Det otroliga antalet unga aktivister i Fridays For Future nekas relevans och kompetens, på grund av deras ålder eller på grund av de mest bisarra anklagelserna. Viktiga och stora protester trivialiseras tills de inte längre verkar bära någon vikt. Vi måste göra mycket mer. Vi måste lyssna mycket mer på ungdomen, till ny generation!”

Musikvideon till Empty är skapad av bandet själva och om videon berättar de:

”Inspirerade av låttexten tyckte vi att det skulle vara intressant att arbeta med ganska tydlig symbolik. Vi använde döda blommor, plastark och jord i en övergiven nedgången lägenhet. Vi letade efter subversiva störande nervösa flimrande bilder som kunde berätta något om kampen mellan naturen och mänskligheten.”

Sedan debutalbumet 2019 har duon skapat musik på ett DIY-sätt deras version av pop porträtteras låt efter låt. Där soundet är melankoliskt och alltid talar till en inre trygghet och styrka. Precis som i nya Empty

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011