Will Linley debuterarade nyligen med sin singel Miss me (when you’re gone). Efter rekordsnabba 1,5 miljoner streams ger nu den 20-åriga sydafrikanske låtskrivaren och musikern ut tillhörande lyric-video. Genom släppet av videon presenteras Will även för den brittisk publiken för första gången, något som med all sannolikhet ger honom ännu större genomslag. Sångarens ljusa popröst lyckas i låten omvandlas till en omedelbart beroendeframkallande melodi och helheten är känslomässigt stark och skapar en bitterljuv minnesbild.

Miss me (when you’re gone) är en väldigt personlig låt för mig. Jag hade träffat någon som jag kände fick fram det bästa av mig. Låten handlar om att jag inser att jag kommer att sakna den person jag är när jag är runt henne, när vi inte längre kan vara tillsammans.”

Will Linley

Med en växande publik håller Will ständigt kontakten via sociala medier däribland TikTok. Hans engagerande blandning av råa, universellt relaterbara texter och direkta pop-hooks är framgångsreceptet.

”Jag lägger in mina egna känslor i mina låtar, men jag vet att så många av dessa känslor är universella och sanna för andra. Det är min förhoppning att lyssnare kan hitta någon form av koppling till texterna. Om någon känner sig sedd eller hörd av att lyssna på en av mina låtar är det otroligt. För mig handlar det om att vara öppen och ärlig och om jag kan påverka någons liv på ett positivt sätt är det fantastiskt. Jag tror att det är den vackraste gåvan som kan komma från allt detta. En fras som ofta används bland sydafrikaner är ”Vi är starkare tillsammans” och det är något jag vill föra igenom i min musik. Det är spännande att visa platsen jag kallar hem genom min konst. Min berättelse är trots allt en sydafrikansk berättelse.”

Will Linley
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.