Sydney baserade sexmanna indeibandet Mel Blue släpper den nostalgiska electro-pop singeln Cleopatra. Tro det eller ej, men det här är faktiskt bandets första regelrätta kärlekslåt. Med tanke på att det temat skrivs om stup i kvarten är det imponerande att dom lyckats hålla sig ifrån det. Låten är synt-driven med en tydlig akustisk karaktär. Här används drömska produktionsval för att förmedla känslan av att bli förälskad i någon. 

Följ på Apple Music

”Många av våra texter handlar om långdistansförhållanden och att lära sig att gå vidare efter ett uppbrott, men Cleopatra handlar om att bli kär och vara så förälskad i din partner, det är euforiskt. Jag tror att alla har och kommer att känna så minst en gång i livet.”

Mel Blue

Pratar vi produktion igen berättar bandet att just Cleopatra genomgått en hel del ändringar innan den kom fram till vad vi nu hör. Med en tydlig vision om hur musiken skulle få en att känna, uppnådde resultatet aldrig riktigt förväntningarna. Men när producenten Lola Scott kom in i studion och de började grotta ner sig i låtens olika lager så skrevs en del text om och produktionen bestod helt plötsligt av enbart sång och akustisk gitarr. Något bandet är helt ovana vid då en låt oftast föds ur diverse loopar för dem. Men det är just på grund av att text och sång är så centralt i Cleopatra som den blir så speciell. 

Med låten singeln följer Mel Blue upp sin debut EP de passar även på att inleda sin nya era av musikskapande. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011