Sydney baserade sexmanna indeibandet Mel Blue släpper den nostalgiska electro-pop singeln Cleopatra. Tro det eller ej, men det här är faktiskt bandets första regelrätta kärlekslåt. Med tanke på att det temat skrivs om stup i kvarten är det imponerande att dom lyckats hålla sig ifrån det. Låten är synt-driven med en tydlig akustisk karaktär. Här används drömska produktionsval för att förmedla känslan av att bli förälskad i någon. 

”Många av våra texter handlar om långdistansförhållanden och att lära sig att gå vidare efter ett uppbrott, men Cleopatra handlar om att bli kär och vara så förälskad i din partner, det är euforiskt. Jag tror att alla har och kommer att känna så minst en gång i livet.”

Mel Blue

Pratar vi produktion igen berättar bandet att just Cleopatra genomgått en hel del ändringar innan den kom fram till vad vi nu hör. Med en tydlig vision om hur musiken skulle få en att känna, uppnådde resultatet aldrig riktigt förväntningarna. Men när producenten Lola Scott kom in i studion och de började grotta ner sig i låtens olika lager så skrevs en del text om och produktionen bestod helt plötsligt av enbart sång och akustisk gitarr. Något bandet är helt ovana vid då en låt oftast föds ur diverse loopar för dem. Men det är just på grund av att text och sång är så centralt i Cleopatra som den blir så speciell. 

Med låten singeln följer Mel Blue upp sin debut EP de passar även på att inleda sin nya era av musikskapande. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply