Artisten Jess Chalker har florerat till och från här i bloggen, men nu är hon tillbaka för att ge oss ett sista smakprov innan släppet av debutalbumet i november. I singeln Don’t fight it får vi ett feel-good spår som rymmer både samtida och nostalgisk produktion. Retrosyntar blandas med skimrande gitarrer och sångerskans magiska stämma. Här bjuds vi in till ett tillstånd mellan förtvivlan och hopp. Melankoliskt bitterljuvt flörtar melodin med Stevie Nicks och Tom Petty

POPMUZIK LOVER 2

”Det finns en bitterhet att inte bekämpa det jag älskar … det känns både glädjande och sorgligt för mig. Den skrevs vid en tidpunkt då jag gick igenom några personliga saker och försökte verkligen göra alla nöjda. Jag visste inte riktigt var jag passade in och blev någon jag inte var. I slutändan övervann jag känslan av att gå vilse, för att istället erkänna det och inse att jag behövde ändra vart jag skulle.”

Jess Chalker

Om det stundande albumet säger artisten: 

”Låtarna på det här albumet utforskar känslor av eskapism, depression, kärlek, hoppfullhet, rastlöshet och självtvivel. Inspirerade av den tid jag spenderade på att resa mellan Sydney och Los Angeles som låtskrivare. Det känns skrämmande att släppa albumet på många sätt, det går emot det jag är uppvuxen att göra. Jag växte upp i en religion [Jehovas vittnen] som avskräckte höjden av individen och fortsatt vidareutbildning eller karriärframgång. Det var en miljö där kvinnor inte heller tilläts på scenen att vända sig direkt till en publik. Jag tror att det är därför jag alltid har varit väldigt obekväm med rampljuset. Men efter året vi alla har haft har mitt perspektiv på saker förändrats ganska mycket. Jag slösar inte mer tid på att tvivla på mig själv.”

Ni ser den snygga indie-doftande lyric-videon här i bloggen!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011