Artisten Jess Chalker har florerat till och från här i bloggen, men nu är hon tillbaka för att ge oss ett sista smakprov innan släppet av debutalbumet i november. I singeln Don’t fight it får vi ett feel-good spår som rymmer både samtida och nostalgisk produktion. Retrosyntar blandas med skimrande gitarrer och sångerskans magiska stämma. Här bjuds vi in till ett tillstånd mellan förtvivlan och hopp. Melankoliskt bitterljuvt flörtar melodin med Stevie Nicks och Tom Petty

”Det finns en bitterhet att inte bekämpa det jag älskar … det känns både glädjande och sorgligt för mig. Den skrevs vid en tidpunkt då jag gick igenom några personliga saker och försökte verkligen göra alla nöjda. Jag visste inte riktigt var jag passade in och blev någon jag inte var. I slutändan övervann jag känslan av att gå vilse, för att istället erkänna det och inse att jag behövde ändra vart jag skulle.”

Jess Chalker

Om det stundande albumet säger artisten: 

”Låtarna på det här albumet utforskar känslor av eskapism, depression, kärlek, hoppfullhet, rastlöshet och självtvivel. Inspirerade av den tid jag spenderade på att resa mellan Sydney och Los Angeles som låtskrivare. Det känns skrämmande att släppa albumet på många sätt, det går emot det jag är uppvuxen att göra. Jag växte upp i en religion [Jehovas vittnen] som avskräckte höjden av individen och fortsatt vidareutbildning eller karriärframgång. Det var en miljö där kvinnor inte heller tilläts på scenen att vända sig direkt till en publik. Jag tror att det är därför jag alltid har varit väldigt obekväm med rampljuset. Men efter året vi alla har haft har mitt perspektiv på saker förändrats ganska mycket. Jag slösar inte mer tid på att tvivla på mig själv.”

Ni ser den snygga indie-doftande lyric-videon här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply