För några veckor sedan hade jag glädjen att få höra den då o-släppta singeln Let It Rain när Janice premiärspelade den på sitt gig i Göteborg och jazz-klubben Nefertiti. Då gjorde artisten låten i en avskalad version med två musiker på klaviatur, gitarr och kör, men nu kommer den alltså i studioversion. 

POPMUZIK LOVER 2

Redan förra gången jag hörde Let It Rain kände jag att låten hade något speciellt och den inspelade versionen gör mig inte besviken. Här briljerar Janice med sitt soul-sound och låter kör-arrangemang och stora reverb sprida en magisk stämning. Hon sjunger öppet och ärligt om hur en relation behöver ta slut för att båda parterna ska växa på var sitt håll. Med den plötsliga insikten om att veta exakt vad som behöver göras välkomnar hon känsloregnet och även vetskapen om att det kan såra någon på vägen.

Låten markerar den första på ett bra tag från Janice och med lite inside information vet jag att det kommer fler låtar som jobbar sig upp emot en EP med titeln Feelings Unresolved. Men artisten har inte legat på latsidan direkt, 2021 inleddes med att slutföra en mngd musik. Men också med en tolv sidor lång feature i ELLE Magazine och ansiktet utåt för Zalandos vår-kampanj. Kommande EP:n är delvis komponerad av den yngsta kompositören att verka utanför Berwaldhallen, Teodor Wolgers och kommer bjuda på majestätiska ballader, svängig R&B och avgrundsdjup sorg.

Men i nuläget får vi njuta av Let It Rain och det sköna mid-tempot som passar perfekt till sensommaren. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011