För några veckor sedan hade jag glädjen att få höra den då o-släppta singeln Let It Rain när Janice premiärspelade den på sitt gig i Göteborg och jazz-klubben Nefertiti. Då gjorde artisten låten i en avskalad version med två musiker på klaviatur, gitarr och kör, men nu kommer den alltså i studioversion. 

Popmuzik Popcast

Redan förra gången jag hörde Let It Rain kände jag att låten hade något speciellt och den inspelade versionen gör mig inte besviken. Här briljerar Janice med sitt soul-sound och låter kör-arrangemang och stora reverb sprida en magisk stämning. Hon sjunger öppet och ärligt om hur en relation behöver ta slut för att båda parterna ska växa på var sitt håll. Med den plötsliga insikten om att veta exakt vad som behöver göras välkomnar hon känsloregnet och även vetskapen om att det kan såra någon på vägen.

Låten markerar den första på ett bra tag från Janice och med lite inside information vet jag att det kommer fler låtar som jobbar sig upp emot en EP med titeln Feelings Unresolved. Men artisten har inte legat på latsidan direkt, 2021 inleddes med att slutföra en mngd musik. Men också med en tolv sidor lång feature i ELLE Magazine och ansiktet utåt för Zalandos vår-kampanj. Kommande EP:n är delvis komponerad av den yngsta kompositören att verka utanför Berwaldhallen, Teodor Wolgers och kommer bjuda på majestätiska ballader, svängig R&B och avgrundsdjup sorg.

Men i nuläget får vi njuta av Let It Rain och det sköna mid-tempot som passar perfekt till sensommaren. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.