Din farmors nya fovorit indie-pop artist. Ja, så beskriver faktiskt tyska Riko Lutz sig själv och sin charmiga musik. Men det känns som en ganska smart branding, för ju bredare publik desto fler lyssnare! I alla fall är låten Sentimental första smakprovet och debuten från denna artist. Låten är en nostalgisk tillbakablick på processen av att växa upp. För det är ju faktiskt så att vi hela tiden förändras och skapar nya vanor, bekantskaper och intressen. Så den här låten är helt enkelt en homage till att värna om det förgångna i ens liv. Och kanske rent av plocka tillbaka vissa av de där guldkornen man höll ömt om som liten men missats på vägen som äldre. 

Nordiska Favoriter

Likt Alec Benjamin har Riko Lutz en säregen och omedelbart igenkännbar röst. Produktionen är mysig och organiskt hållen fast med en klar nerv av pop. Produktionsnörd som jag är hör jag även en lite bit crusher-effekt som adderats på rösten och det diggar jag verkligen. Troligtvis skriven på gitarr är den här låten perfekt att nynna med till och spela framför en öppen eld en sommarkväll. Speciellt då när folk kryper närmare varandra och blanka ögon tittar tillbaka på vackra minnen. Ni hör Sentimental här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.