Din farmors nya fovorit indie-pop artist. Ja, så beskriver faktiskt tyska Riko Lutz sig själv och sin charmiga musik. Men det känns som en ganska smart branding, för ju bredare publik desto fler lyssnare! I alla fall är låten Sentimental första smakprovet och debuten från denna artist. Låten är en nostalgisk tillbakablick på processen av att växa upp. För det är ju faktiskt så att vi hela tiden förändras och skapar nya vanor, bekantskaper och intressen. Så den här låten är helt enkelt en homage till att värna om det förgångna i ens liv. Och kanske rent av plocka tillbaka vissa av de där guldkornen man höll ömt om som liten men missats på vägen som äldre. 

Favoriter Apple Music

Likt Alec Benjamin har Riko Lutz en säregen och omedelbart igenkännbar röst. Produktionen är mysig och organiskt hållen fast med en klar nerv av pop. Produktionsnörd som jag är hör jag även en lite bit crusher-effekt som adderats på rösten och det diggar jag verkligen. Troligtvis skriven på gitarr är den här låten perfekt att nynna med till och spela framför en öppen eld en sommarkväll. Speciellt då när folk kryper närmare varandra och blanka ögon tittar tillbaka på vackra minnen. Ni hör Sentimental här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011