Finsk-Amerikanska artisten Miki Ratsula ger oss en drömsk pop-låt med inspiration från R&B och trap i sin Reeboks. Låten markerar ytterligare en singel från ett kommande debutalbum och beskrivs enklast som en behaglig bris av sensommarkväll. Låten startar relativt enkelt med sin souliga-syntslinga och djupbas. Men allteftersom bygger den tills beatet gör entre i refrängen. Här sjunger artisten till sin flickvän om önskan om att vara ung och kär. Precis som alla andra låtar artisten gett ut bär även Reeboks på en nerv av sårbarhet och starka känslor. 

Reeboks är en låt som handlar om att vara orolig för framtiden och rädslan att barafall till marken. Jag vill inte dröja över vardagliga saker. Jag skulle hellre vara glada över framtida saker. I grunden är det en låt om ångest och makten den ibland har över oss.”

Miki Ratsula

Musik har sedan ung ålder varit en tillflykt för den lovande Miki Ratsula. Medan andra tonåringar roade sig med utekvällar satt Miki själv i sitt rum och skrev låtar. Under en lång tid var det artistens egna hemlighet tillsammans med det faktum att dom/det var gay. Men så fort Miki kom ut började låtarna om kärleken till flickvännen bli inspirationskälla. Idag är målbilden att utmana modern pop och sprida ljus över HBTQ relationer. Önskan är att inkludera alla i musiken och agera förebild genom att bryta normer. En förebild som Miki själv inte hade under tiden dom/det växte upp. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply