Lite indie-rock / pop / elektro kanske? Har ju aldrig skadat liksom. Att vi därtill blandar in mystik, mörker och ett visst mått hämndlystenhet gentemot ett break-up så är jag helt med på tåget. Med en distad och hård refräng som bär på riktigt snygga syntar och en krispig sånginsats från duons sångerska Matilde Mirotti så är Don’t Catch Feelings en explosionsartad låt som griper tag i en omedelbart. 

”När du gör slut med någon du älskade finns det inte så mycket du kan säga … Du önskar dem bara lycka till och hoppas att de inte faller för någon annan för tidigt. Don’t Catch Feelings var en av de spår som bara blödde ur mig efter en tuff tid. I det här fallet, en blandning av en rörig break-up och att lyssna på för mycket St Vincent. Det är både vackert och skrämmande, en avskedslåt som gör att du vill springa … riktigt riktigt snabbt. ”

In The Morning Lights

Det finns nog inget som talar så starkt som känslor och särskilt inte kärleksrelaterade sådana. Men när resultatet blir en riktigt bra pop-låt kan det ända vara något plåster på såren. För här har In The Morning Lights gjort en riktig banger som både fångar det populära 80-tals soundet och håller dem riktigt unika. 

Tittar vi närmare på duon säger de båda att In The Morning Lights består av två helt olika individer som tillsammans kompletterar varandra. Bakom musiken står producenten Monkey Harper och sången Matilde Mirotti. Deras musik skriver dem själva som från en helt egen planet och soundet har slipats på ända sedan 2017. Nu mera är de dock signade av ett världsomfattande skivbolag och lovar ett spännande 2021. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply