Med You win again fick Bee Gees sin första (och sista) etta i Storbritannien under 80-talet. Låten släpptes i September 1987 och med det hade gruppen haft en etta under de tre decennierna 60-, 70- och 80-talet i hemlandet, vilket de var första gruppen som lyckades med att just ha en förstaplats under tre decennier.
Här i Sverige blev låten en hit också med en 8:e plats på den svenska singellistan, medan den faktiskt toppade i Norge.

POPMUZIK SUMMER

Själv återupptäckte jag denna 80-talsklassiker med gruppen när jag i helgen såg den fantastiska dokumentären The Bee Gees: How Can You Mend A Broken Heart där regissören Frank Marshall (som brukar producera de flesta filmer av Steven Spielberg) gör en djupdykning i gruppen och levererar ett gripande porträtt om dessa fantastiska musiker. Har du inte sett den dokumentären är den helt klart värt sina knappa 90 minuter. (Finns att hyra eller köpa på iTunes).

Låten i sig är tagen från albumet E.S.P. som blev gruppens sjuttonde studioalbum och följde upp Living Eyes som släpptes 1981.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011