Med You win again fick Bee Gees sin första (och sista) etta i Storbritannien under 80-talet. Låten släpptes i September 1987 och med det hade gruppen haft en etta under de tre decennierna 60-, 70- och 80-talet i hemlandet, vilket de var första gruppen som lyckades med att just ha en förstaplats under tre decennier.
Här i Sverige blev låten en hit också med en 8:e plats på den svenska singellistan, medan den faktiskt toppade i Norge.

Själv återupptäckte jag denna 80-talsklassiker med gruppen när jag i helgen såg den fantastiska dokumentären The Bee Gees: How Can You Mend A Broken Heart där regissören Frank Marshall (som brukar producera de flesta filmer av Steven Spielberg) gör en djupdykning i gruppen och levererar ett gripande porträtt om dessa fantastiska musiker. Har du inte sett den dokumentären är den helt klart värt sina knappa 90 minuter. (Finns att hyra eller köpa på iTunes).

Låten i sig är tagen från albumet E.S.P. som blev gruppens sjuttonde studioalbum och följde upp Living Eyes som släpptes 1981.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.