Det är ju något med de där bitterljuva låtarna som jag verkligen älskar. När det är dansat men ändå vemodigt. Det är verkligen brittisk musik-magi över den typen av låtar. Det är just det som Kristian Kaspersen ger oss med sin singel och EP Love like I’ve never been hurt.
Produktionen har skönt driv när den byggs upp och blommar ut i en härligt dansant refräng. Detta skulle lika gärna kunna ha varit en låt av Steps, vilket såklart är fantastiskt i min bok.

Popmuzik Popcast

Om singeln berättar Kristian för bloggen:

I de flesta poplåtar, när man skildrar någon som blivit dumpad, vill man gå direkt på: ”Jag går vidare starkare än någonsin och du är inte värd mig”. Men jag ville börja tidigare i processen, i det där sköra: ”Hur fan ska jag gå vidare nu?

Love like I’ve never been hurt kom till efter att Kristian sett filmen Call Me By Your Name. Medan eftertexten rullade målades istället bilden av låten upp för honom.

Jag levde mig in i huvudkaraktärens situation och via honom kunde jag skildra de känslor jag har skämts för hos mig själv. De där stolta, onyanserade och självömkande dragen. Men trots allt det sårbara finns det en kraft i låten, en riktning framåt och en vilja att någon gång i framtiden våga älska som om man aldrig blivit bränd.

Som sagt så tycker jag detta var riktigt bra. Det är hjärtekrossad-pop som kommer att gå varm på de regnbågsfärgade dansgolven. Den kommer i alla fall att spelas flitigt i min spellista.

Om du lyssnar på resten av EP:n kommer du även höra låten Come rain come shine som skildrar en galen stalker och som är gjord tillsammans med ingen mindre än EmilSoundFactoryHellman.

I musikvideon till låten kan vi se Kristian traska utmed en landsväg på den Skånska landsbygden med en persedelpåse och ryggen rak. Man får känslan av att han lämnar det dåliga bakom sig och är på väg mot något nytt och bättre.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.