Det är ju något med de där bitterljuva låtarna som jag verkligen älskar. När det är dansat men ändå vemodigt. Det är verkligen brittisk musik-magi över den typen av låtar. Det är just det som Kristian Kaspersen ger oss med sin singel och EP Love like I’ve never been hurt.
Produktionen har skönt driv när den byggs upp och blommar ut i en härligt dansant refräng. Detta skulle lika gärna kunna ha varit en låt av Steps, vilket såklart är fantastiskt i min bok.

Svensk Pop Apple Music

Om singeln berättar Kristian för bloggen:

I de flesta poplåtar, när man skildrar någon som blivit dumpad, vill man gå direkt på: ”Jag går vidare starkare än någonsin och du är inte värd mig”. Men jag ville börja tidigare i processen, i det där sköra: ”Hur fan ska jag gå vidare nu?

Love like I’ve never been hurt kom till efter att Kristian sett filmen Call Me By Your Name. Medan eftertexten rullade målades istället bilden av låten upp för honom.

Jag levde mig in i huvudkaraktärens situation och via honom kunde jag skildra de känslor jag har skämts för hos mig själv. De där stolta, onyanserade och självömkande dragen. Men trots allt det sårbara finns det en kraft i låten, en riktning framåt och en vilja att någon gång i framtiden våga älska som om man aldrig blivit bränd.

Som sagt så tycker jag detta var riktigt bra. Det är hjärtekrossad-pop som kommer att gå varm på de regnbågsfärgade dansgolven. Den kommer i alla fall att spelas flitigt i min spellista.

Om du lyssnar på resten av EP:n kommer du även höra låten Come rain come shine som skildrar en galen stalker och som är gjord tillsammans med ingen mindre än EmilSoundFactoryHellman.

I musikvideon till låten kan vi se Kristian traska utmed en landsväg på den Skånska landsbygden med en persedelpåse och ryggen rak. Man får känslan av att han lämnar det dåliga bakom sig och är på väg mot något nytt och bättre.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011