Lite elektronisk indie med en massa organiska inslag kanske? Det är brittiska Roleplay som bjuder in oss till ett pulserande landskap av basgångar, stämsång och härliga rytmer i nya The Pain Will Set Me Free. Som en homage till ett förhållande som är dömt att misslyckas från start hör vi sångerskans sjunga om att smärtan tillslut släpper en fri. Filmiskt och ganska dramatiskt men otroligt underhållande och faktiskt riktigt catchy. Med sin underton av melankoli lyckas Roleplay balansera en fin linje mellan pop och indie. Beatet är av klassiskt four-to-the-floor karaktär vilket passar perfekt med de virvlade arpeggiatorerna och energi-fyllda intrycket. 

”Jag skrev The Pain Will Set Me Free när jag blev hjärtkrossad och hade mycket känslomässig smärta förra året. Texterna var mitt sätt att berätta för mig själv att jag behövde erkänna och acceptera situationen för att släppa taget och gå vidare. Det är alltid lättare sagt än gjort, men att skriva den här låten var definitivt en del av min läkningsprocess.”

Roleplay

Född i Sverige men nu mera bosatt i England är Anna Haara Kristoferson multiinstrumentalisten med bakgrund i kör som numera ger oss grym indiepop. Lyssna till den medryckande The Pain Will Set Me Free här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.