Det var längesedan vi hörde något nytt med Frithiof Stenvall och hans Tall Blonde. Senast var faktiskt så långt tillbaka som 2018 när han släppte EP:n Wonderful samt singlarna Bluebird och West Hollywood. Men nu är Tall Blonde tillbaka och han har Rebecka Digervall från The Magnettes vid sin sida när han här släpper singeln Daisies. Här bjuds vi på en distad indielåt med skönt gung samt en Tarantino-liknande känsla över produktionen. Att Daisies har en viss filmisk känsla över sig märks än mer tydligt i den skräckfilm-inspirerade musikvideon.

Popmuzik Lover

Jag bad Frithiof berätta mer om låten, tiden från studion och den nya musiken i denna intervju som du kan sätta tänderna i här nedan.

Det var ju en evighet sedan du släppte något nu. Vad har du gjort under de senaste tre åren? 

Senaste tre åren… Efter flytten från Jokkmokk så började jag på Framnäs och läste musikproduktion ett år. Började bygga min studio då också som jag än håller på att bygga klart. Kortfattat så har jag alltså mest byggt, gjort låtar och producerat musik! 

Du är nu aktuell med singeln Daisies, berätta lite om låten.

Det började med att jag kom på riffet, var sjukt influerad av Tame Impala och Arctic Monkeys just då! Jag brukar göra så att jag spelar in en demo som är rätt ordentligt proddad, sjunger in en snabb topline på låtsas engelska och sen skickar jag låten till nån som jag vill skriva klart den med. I det här fallet så skickade jag den till Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund. Minns att dom var sjukt snabba på att skriva, fick typ en färdig topline samma dag. Rebecka hade då sjungit in en demosång, som jag tyckte var helt sjukt cool, kände på en gång att jag ville ha med henne i låten. Låten handlar om att inte passa in och att hitta någon man kan bygga sin egen värld med.

Älskar videon till Daisies. Hur jobbade ni fram den?

Tack, kul att du gillar den!! Jag kollade med Martin Åhlin om han ville göra en video igen till mig (han har gjort alla andra videos som jag har ute) Var sugen på att göra någonting annorlunda mot för det jag gjort tidigare. Martin som älskar skräckfilmer kom på idén att göra en romantisk teenwolf video. Vi kopplade sedan in Tomas och Rebecka på bollen för att spåna fram en mer renodlad idé som funkar mot låttexten. 
Vi blev då misfits/monster. En A.I. och en varulv. Vi möts och ger varandra ett sammanhang där vi kan vara oss själva. 
Videon är inspelad på Ebeneser i Luleå där vi gjorde om stället till ett labbtält med ljus och plast, sen är resten inspelat hos mig på gården. 
Vi hade också grymma sminkösen Annika Öhlund som gjorde värsta insatsen med att få fram varulvs-looken. Erik Gotfredsen som skötte ljus gjorde också ett gediget jobb! 

Gillar du själv skräckfilmer och i så fall har du några favoriter? 

Jag har lite svårt för skräckfilmer, haha. Blir fan rädd. Martin som sagt, han älskar ju det! 

Daisies blev då första smakprovet från kommande albumet Ponderosa. Vad kan vi förvänta oss av det albumet? 

Vi kan förvänta oss lyxig indie, omsorgsfullt arrangerade små popstycken, vibbar av Beatles och California. Låtar om mammor, högerspöken och Coloradosnutar. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.