Efter framgångarna i Så Mycket Bättre och turnéer med Lorde och Katy Perry släpper nu Tove Styrke Mood Swings. Troligtvis blir det ingen mer svenska med tanke på detta släpp och det tycker i alla fall jag passar henne utmärkt. För mig har alltid Tove Styrke varit en artist som borde vara ett internationellt powerhouse. Nya singeln debuterades på TikTok förra veckan och genrerade en hel dela trafik för sin rad ”I got two sides, one I call Jekyll one I call Hyde” där folk likt Tove presenterade sina olika personlighetssidor. Detta för att låten talar helt enkelt talar om de känslomässiga svängar vi som människor upplever. Men också att vi ska omfamna dessa drag då det är vad som gör oss till de vi är.

”Jag har kommit till en punkt där jag känner att det är viktigt att inte censurera mig själv. Det är väldigt svårt att låta bli. Jag hatar att misslyckas och trots att jag låtsas som det inte är så, så är jag livrädd för att folk ska döma mig. Den här låten och kommande musik har blivit min terapi och jag tvingar nu mig själv att inte editera allt jag gör. Jag tror det blir bättre. Man ska lita på sin publik, lita på att dom känner igen och uppskattar mänsklighet vilket även inkluderar brister och fel.

Tove Styrke

Konceptet kring singeln måste jag säga är extremt häftigt. Kolla in videon för att se de omfattande transformeringar hon genomgått för att visa upp sig som olika karaktärer till denna låt. Och pratar vi produktion så flirtar den definitivt med R&B / Trap och bär på en hel del autotune som blir en riktigt häftig effekt. Precis som på Toves P3 guld-vinnande album Sway använder hon detta instrument på helt rätt sätt. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.