Vad som startade som en London-baserad singer/songwriter med stor fanbase på YouTube med sina covers och originallåtar. Övergick snabbt till miljontals streams som feature artist på EDM låtar däribland med Zedd på den globala singeln Funny. Men nu är äntligen Jasmine Thompson redo att ta steget ut som popartist och det är otroligt kul att se utvecklingen sångerskan gjort de senaste åren. Men denna utveckling är inget som skett spikrakt, redan som 16-åring började Jasmines karriär ta fart, men hon valde då att ta ett år från musiken för att arbeta som servitris och samla sin tankar. Något vi även kan höra i nya singeln Already there. Med perspektiv på industrin och större vetskap om sitt eget uttryck tog hon steget tillbaka in i rampljuset. Efter diverse framgångsrika låtar och många timmar i studion kan se henne blicka tillbaka på den insiktsfulla tiden inom restaurang i tillhörande video till aktuella singel. 

Låten Already there romantiserar idén om två främlingar som möts i en bar vars kärlek till en början blomstrade men inser att tiden isär får dem att de växte ännu mer som människor. Något såklart blir direkt talande till tiden Jasmine hade ifrån musiken. 

Skriven och producerad av extremt stora namn markerar detta släpp första singeln från en kommande EP utan släppdatum men väntas någon gång i höst. Vad denna artist besitter är en otroligt känslosam och rörande röst som är få förunnad. Hon har förtrollat både tittare på YouTube och skivbolag sedan hon var 13 år men och nu är det alltså dags. Med tre biljoner streams i bagaget ger hon oss den emotionella Already there vars stämning och produktion passar artistens röst perfekt. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.