8

Daði Freyr välkomnar oss till sin musikvärld och den är både lekfull, vemodig och kryddad med glittrande disco. Så för min del var detta något jag gärna besöker igen.

  • User Ratings (1 Votes) 10

Isländske Daði Freyr charmade oss alla under Eurovision med låten 10 Years. Låten i sig var lekfull och framträdandet väldigt underhållande med sångaren och sitt band Gagnamagnið i sina 8-bitarströjor. Sedan tyckte man ju extra synd om dem då de satt i Covid-karantän, men modet var uppe och allt kändes väldigt engagerat. Det hela gjorde att Freyr hamnade på en hedrande fjärdeplats i tävlingen.

POPMUZIK LOVER 2

I samband med Eurovision släppte sångaren EP:n Welcome. Här bjuds vi på fem låtar där förutom 10 Years kan vi även lyssna på fjolårets Eurovision-bidrag Think about things som tyvärr aldrig blev av pga just Covid. Låtarna överlag har ett vemodigt skimmer över sig och Daðis mer mörka röst får faktiskt vissa av låtarna påminna lite av Woodkid. Inte lika dramatiskt och filmiskt kanske, men rösten och känslan är någonstans i närheten den franske artisten.
På EP:n finns även den f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a disco-liknande Feel the love som framförs tillsammans med Ásdís. Den sticker definitivt ut från de andra låtarna på EP:n. Här är det glittrande dansgolvet som är scenen och tanken är mer Agnes än just Woodkid.

På det hela blir det ett välkomnande (you see what I did there?) besök i Daðis musikvärld och den är både mer mångfacetterade och spännande än bara 10 Years måste jag säga. Så jag ser redan fram emot islänningens kommande debutalbum som jag tror kommer att bli galet bra.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011