Efter debuten Never fade tidigare i våras är nu den brittiska artisten Scout aktuell med uppföljaren Rather be blind. Här bjuds vi på synthig pop med tydlig inspiration från 80-talet och en pulserande beat. Lägg sedan till sångerskan lite vemodiga röst och jag tyckte detta blev väldigt tilltalande.

Sångerskan berättar för bloggen:

”Jag skrev den här över ett beat som jag hittade på YouTube förra året. Den lever lite i samma värld som de andra låtarna på den första Scout EP:n och handlar om att flytta tillbaka till norra London / Enfield. Jag talar flera språk och jag hörde den här raden som översattes till ”Jag är hellre blind än att se mitt liv utan dig”. Genast visste jag att jag ville ha den raden i en låt. Det fungerade med resten av texterna så jag bokstavligen tog det och använde det. Låten är ganska nostalgisk, om situationer och att inte inse vad du har förrän du inte längre har det. Jag vill att Scout ska få människor att känna sig lite mindre ensamma i sin mänskliga upplevelse.”

Rather be blind är liksom den första singeln tagen från sångerskans kommande EP som släpps senare i år. Så om du uppskattar det du hör här, så är det definitivt något att se fram emot.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply