Efter debuten Never fade tidigare i våras är nu den brittiska artisten Scout aktuell med uppföljaren Rather be blind. Här bjuds vi på synthig pop med tydlig inspiration från 80-talet och en pulserande beat. Lägg sedan till sångerskan lite vemodiga röst och jag tyckte detta blev väldigt tilltalande.

Dolby Atmos

Sångerskan berättar för bloggen:

”Jag skrev den här över ett beat som jag hittade på YouTube förra året. Den lever lite i samma värld som de andra låtarna på den första Scout EP:n och handlar om att flytta tillbaka till norra London / Enfield. Jag talar flera språk och jag hörde den här raden som översattes till ”Jag är hellre blind än att se mitt liv utan dig”. Genast visste jag att jag ville ha den raden i en låt. Det fungerade med resten av texterna så jag bokstavligen tog det och använde det. Låten är ganska nostalgisk, om situationer och att inte inse vad du har förrän du inte längre har det. Jag vill att Scout ska få människor att känna sig lite mindre ensamma i sin mänskliga upplevelse.”

Rather be blind är liksom den första singeln tagen från sångerskans kommande EP som släpps senare i år. Så om du uppskattar det du hör här, så är det definitivt något att se fram emot.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.