The Psychopets är en svensk/fransk duo som består av Anna Strandberg och Julien Fabre.
Anna har tidigare varit aktiv inom underhållningsbranschen och jobbat med bland annat Björn och Benny (du vet, 50% av ABBA), turnerat med Ace of Base samt körat bakom Grekland i Eurovision Song Contest. Julen har jobbar som gitarrist och var även med i bandet Black Candy Store i mitten av 00-talet.
De två träffades på en bar på Andra Långgatan här i Göteborg för si sådär två år sedan och bestämde sig snabbt för att skapa musik ihop. Med det var The Psychopets fött. En kombination av elektro, pop, punk och en jävla massa attityd.

Titelspåret från duons debut-EP är She’s so bizarre som du kan upptäcka här i bloggen. En sjukt skruvad låt som känns lite schizofren i stilen där den går från punkig elektro-rock till dansant pop under fyra minuter. Det är sjukt uppfriskande i stil och refrängen är härligt M.I.A.
She’s so bizarre i sig skrevs i en tid av kaos, vilket kanske märks på resultatet av låtens struktur. Låten beskriver Annas galna leverne å ena sidan och även den andra mer moraliska delen av henne som samtidigt vill knacka på ”Bang Bang Bang” på dörren och starta ett krig mot henne och hennes galna upptåg. Det blir lite som ängeln och djävulen står på ens axlar och försöker dra en åt olika håll och själv maler man fram som en ångvält. Sjukt underhållande låt i alla fall.

Men låt inte EP:n ta slut där. Redan nästa spår som heter Psycho bitch, tar oss in i elektropoppens underbara värd och är möjligen mer sansad i stil, men en sjukt läcker energifylld låt.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply