The Psychopets är en svensk/fransk duo som består av Anna Strandberg och Julien Fabre.
Anna har tidigare varit aktiv inom underhållningsbranschen och jobbat med bland annat Björn och Benny (du vet, 50% av ABBA), turnerat med Ace of Base samt körat bakom Grekland i Eurovision Song Contest. Julen har jobbar som gitarrist och var även med i bandet Black Candy Store i mitten av 00-talet.
De två träffades på en bar på Andra Långgatan här i Göteborg för si sådär två år sedan och bestämde sig snabbt för att skapa musik ihop. Med det var The Psychopets fött. En kombination av elektro, pop, punk och en jävla massa attityd.

Popmuzik in Dolby Atmos

Titelspåret från duons debut-EP är She’s so bizarre som du kan upptäcka här i bloggen. En sjukt skruvad låt som känns lite schizofren i stilen där den går från punkig elektro-rock till dansant pop under fyra minuter. Det är sjukt uppfriskande i stil och refrängen är härligt M.I.A.
She’s so bizarre i sig skrevs i en tid av kaos, vilket kanske märks på resultatet av låtens struktur. Låten beskriver Annas galna leverne å ena sidan och även den andra mer moraliska delen av henne som samtidigt vill knacka på ”Bang Bang Bang” på dörren och starta ett krig mot henne och hennes galna upptåg. Det blir lite som ängeln och djävulen står på ens axlar och försöker dra en åt olika håll och själv maler man fram som en ångvält. Sjukt underhållande låt i alla fall.

Men låt inte EP:n ta slut där. Redan nästa spår som heter Psycho bitch, tar oss in i elektropoppens underbara värd och är möjligen mer sansad i stil, men en sjukt läcker energifylld låt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.