I en organisk miljö med live-instrumentering och rytmer som för oss till världsmusik-scenen ger indie-pop gruppen Make Friends en hoppfull låt i singeln Sleep Sound. Här blandas reverb med kristallklara gitarrslingor och upplyftande sång. Låten andas dans och glädje samt bär på ett budskap om att släppa det förgångna och se framåt. Definitivt designad för att framföras live är detta en upptempolåt som lovar stort inför den snara framtiden där vi kan samlas på festivaler och spelningar igen. 

”Från det ögonblick vi skrev Sleep Sound visste vi att vi ville att det skulle bli vår första låt för i år. Eftersom det äntligen var ett ljus i slutet av tunneln och livemusik ska komma tillbaka 2021 är det passande att lägga ut en låt med så mycket energi. Gitarrriffen var ursprungligen i en annan låt som vi inte riktigt kände för, men när vi solade dem och Max lade till de världsmusik-inspirerade beats kom resten av låten mycket organiskt och naturligt. Handlingen och budskapet i låten är att vi måste gå framåt trots de svåra tider som vi alla har uthärdat, och lära oss att utvecklats från dem. ”

Make Friends

Make Friends är en dynamisk kvartett som gör storartad arenamusik ämnad att sjung med till på festivaler. Deras fallenhet för indie-pop har gjort att de älskar rytmisering, liveinstrumentering och krispiga elgitarrer. Med utgångspunkt från Bristol England tar de vara på soundet som präglar deras hemtrakter, men i en något uppdaterad tappning. År 2018 släppte de sin debut EP och lyckades så även göra sig ett större namn bland den bredare folkmassan. Nya singeln Sleep Sound hör ni här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply