I en organisk miljö med live-instrumentering och rytmer som för oss till världsmusik-scenen ger indie-pop gruppen Make Friends en hoppfull låt i singeln Sleep Sound. Här blandas reverb med kristallklara gitarrslingor och upplyftande sång. Låten andas dans och glädje samt bär på ett budskap om att släppa det förgångna och se framåt. Definitivt designad för att framföras live är detta en upptempolåt som lovar stort inför den snara framtiden där vi kan samlas på festivaler och spelningar igen. 

Nordiska Favoriter

”Från det ögonblick vi skrev Sleep Sound visste vi att vi ville att det skulle bli vår första låt för i år. Eftersom det äntligen var ett ljus i slutet av tunneln och livemusik ska komma tillbaka 2021 är det passande att lägga ut en låt med så mycket energi. Gitarrriffen var ursprungligen i en annan låt som vi inte riktigt kände för, men när vi solade dem och Max lade till de världsmusik-inspirerade beats kom resten av låten mycket organiskt och naturligt. Handlingen och budskapet i låten är att vi måste gå framåt trots de svåra tider som vi alla har uthärdat, och lära oss att utvecklats från dem. ”

Make Friends

Make Friends är en dynamisk kvartett som gör storartad arenamusik ämnad att sjung med till på festivaler. Deras fallenhet för indie-pop har gjort att de älskar rytmisering, liveinstrumentering och krispiga elgitarrer. Med utgångspunkt från Bristol England tar de vara på soundet som präglar deras hemtrakter, men i en något uppdaterad tappning. År 2018 släppte de sin debut EP och lyckades så även göra sig ett större namn bland den bredare folkmassan. Nya singeln Sleep Sound hör ni här. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.