Lågmäld indie-pop med live-känsla, det är vad duon Rightfield ger oss i Birthday Party. Gillar jag det? Definitivt! Exakt den här typen av musik är vad som återfinns i mängder på mina listor. Atmosfäriskt, med akustiska och elektriska gitarrer samt riktigt snygg chill sånginsats. Jag hör väldigt mycket Post Malone i detta och kanske är det exakt vad intentionen är. Soundet är modernt och känslan avslappnad. De stora reverbet som omfamnar hela produktionen får mig att sväva och ett snyggt trumbeat håller stadigt rytmen i denna grymma singel. 

Följ på Apple Music

”Historien är hämtad från en mycket specifik upplevelse som en kompis hade på en födelsedagsfest där han stötte på ett ex för första gången, men jag har alltid velat skriva om det på grund av hur lätt att relatera till och poetisk situationen är. Alla kan placera sig i hörnet på en fest där man undrar varför man bestämde sig för att gå dit och försöka hålla uppe småprat med en halv främling medan de  spelas 2000-tals musik i bakgrunden.”

Rightfield

Reed Hoelscher och Jack Blocker utgör tillsammans de två beståndsdelarna i duon. De båda killarna växte upp tillsammans och dela praktiskt taget det mesta. Tills de en dag skildes åt. Några år senare fann de återigen varandra på universitet och där började musikmagin skapas. Med ett nysläppt deluxalbum har Rightfield idag utökat sin publik monumentalt och musiken streamat flitigt på diverse plattformar. Nya singeln Birthday Party hör ni här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.