Lågmäld indie-pop med live-känsla, det är vad duon Rightfield ger oss i Birthday Party. Gillar jag det? Definitivt! Exakt den här typen av musik är vad som återfinns i mängder på mina listor. Atmosfäriskt, med akustiska och elektriska gitarrer samt riktigt snygg chill sånginsats. Jag hör väldigt mycket Post Malone i detta och kanske är det exakt vad intentionen är. Soundet är modernt och känslan avslappnad. De stora reverbet som omfamnar hela produktionen får mig att sväva och ett snyggt trumbeat håller stadigt rytmen i denna grymma singel. 

”Historien är hämtad från en mycket specifik upplevelse som en kompis hade på en födelsedagsfest där han stötte på ett ex för första gången, men jag har alltid velat skriva om det på grund av hur lätt att relatera till och poetisk situationen är. Alla kan placera sig i hörnet på en fest där man undrar varför man bestämde sig för att gå dit och försöka hålla uppe småprat med en halv främling medan de  spelas 2000-tals musik i bakgrunden.”

Rightfield

Reed Hoelscher och Jack Blocker utgör tillsammans de två beståndsdelarna i duon. De båda killarna växte upp tillsammans och dela praktiskt taget det mesta. Tills de en dag skildes åt. Några år senare fann de återigen varandra på universitet och där började musikmagin skapas. Med ett nysläppt deluxalbum har Rightfield idag utökat sin publik monumentalt och musiken streamat flitigt på diverse plattformar. Nya singeln Birthday Party hör ni här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply