Efter singlarna Hemlighet och Håller andan är det nu dags för Vågerud att släppa EP:n Sthlmsvägen.
Bakom artistnamnet hatar vi Orust-bördige Rickard Vågerud som lämnat västkusten för Norrköping i öst där han numera jobbar som kriminaltekniker på polisen. Det blir hans personliga och filosofiska betraktelser som ligger till grund för låtarna på Sthlmsvägen. Det är mörk pop på svenska. Där trummorna får vara feta och gitarren eka mellan betongväggarna i storstadsdjungeln. Att jag tänker på Kent när jag hör resultatet tror jag många håller med om. Det är svärtan tillsammans med starka poplåtar som gjorde den gruppen stora då och som gör Vågerud till ett mycket intressant namn idag.

POPMUZIK LOVER 2

På låten Illusionen sjunger Vågerud om vår cyniska flyktingpolitik. En låt som griper tag om en redan i inledningen när låten börjar försiktigt och sedan sväller ut under refrängen i ett snyggt poparrangemanget medan texten träffar som ett slag i bröstet.

Om Illusionen berättar Vågerud för bloggen:

”Låten handlar om vår cyniska flyktingpolitik och att verkligheten inte riktigt överensstämmer med vår illusion. Om människor som gjort otroligt stora uppoffringar för att sedan hamna i en förort bakom en tom fasad där de aldrig riktigt få chansen. Samtidigt som både vi och politikerna klappar oss på axlarna. ”Det finns saker som är vackra i dikten, men i verkligheten gör dom ont och svider”. Låten hette från början Paradiset men jag kände att Illusionen speglar problemet bättre. Ett ord som innehåller ett dubbelt budskap som jag tycker speglar vår flyktingpolitik. Låten började med textraden ”Paradiset dom gråa husen, vid ändstationen bakom det vackra sminket”. Sen föll allt på plats naturligt med en text om livsöden och dubbelmoral. När jag spelade låten för min producent Kenny Lundström i Kapten studio i Norrköping fick han direkt en ide om att ha skev nylonsträngad gitarr genom hela låten. Den skulle ligga och skava lite hela tiden för att förstärka textens budskap om en verklighet som gör ont. Låten är en viktig pusselbit både för mig och på albumet som helhet.”

Du hör Illusionen just här nedan, men lyssna för all del på resten av EP:n också. Det är verkligen ett måste för oss som gått omkring alldeles för länge med en viss dos av Kent-abstinens.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011