Hanna Mel följer här upp den mörka och rytmiska singeln Mood swing från 2020 med Shy or something som släpps idag. Det är fortfarande i de mörka trakterna som Hanna befinner sig med den nya singeln. Låten byggs upp med ett behagligt beat och målar upp en snyggt moody stämning medan sångerskan sjunger om två introverta som har en crush på varandra.

Sångerskan berättar för bloggen:

”Ni vet den här känslan av att *gnistan* liksom kan vara en inbillning som vuxit fram i ens drömvärld? Shy or something handlar om frustrationen mellan två introverta personer som har en crush på varandra – men som inte vågar erkänna det för varandra. Jag är själv en ganska introvert person som lätt blir tyst när jag hamnar i stora grupper av människor. Med denna låt ville jag leka med skillnaden mellan att vara blyg och att vara introvert – och hur det utåt sett kan uppfattas som samma sak men kännas helt annorlunda inombords”

Jag älskar hur låten utvecklar sig från den avskalade inledningen till att byggas upp under låtens gång för att sedan abrupt avslutas när den liksom kommit ut från mörkret in i ljuset. Med det visar 23-åriga producenten och låtskrivaren från Blekinge hur hon utvecklats under det senaste året på Musikmakarna där hon går.

Shy or something är första smakprovet från Hanna Mels kommande EP som släpps till höst.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply