Uppsalabandet The Rhymes höjer takten och temperaturen med den riviga singeln Get high buy clothes. En låt där bandet fokuserar på den allt för viktiga klimatkatastrofen vi står inför och sjunger ur vinkeln från en person som lever idag som det inte finns någon kommande generation som blir lidande. En person som shoppar loss utan eftertanke, reser kors och tvärs över jorden och älskar att sommaren blir länge och varmare.
-En liten kul parantes är att det är just det med varmare somrar som även Day Felice sjunger om på den lysande singeln Summer som släpptes för bara några veckor sedan. Så det kanske är början på en mer klimatmedveten pop-trend från våra artister?

Om nya singeln berättar The Rhymes för bloggen:

”Denna låt är för den medvetet blinda. Den som shoppingknarkar på internet, älskar att sommaren bara blir längre och varmare, och vars liv inte kommer avgöras av den existentiella kris som är klimatkrisen. 
Vi ville skriva en refräng som denna person glatt sjunger med i och melodier som osade av den sortens bekymmersfrihet.” 

Så låt The Rhymes medryckande indiepop banka lite vett i dig och välj bort den där varukorgen på Amazon. För om vi fortsätter att konsumera så kommer det som sagt inte finnas någon planet att leverera varorna på…

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply