Bandet Nature’s Neighbor arbetar sakta men säkert mot kommande albumet Otherside, som blir deras 12:e i ordningen. Från det albumet kan du här lyssna på nya singeln Perch Privileges. Soundet är likt en mix av R&B-beats och lite laid back indie pop skulle jag säga. Tycker till och med att jag känner av lite Faith No More i arrangemanget här. Låten inleds lite funkig och soft, för att sedan få en mer poppig refräng, och det var just refrängen som fick mig att fastna för låten.

Låten, likt låtarna på albumet, skrevs som en reflektion på pandemin i USA och just Perch Privileges kom till under pandemins första fas när folk började få panik över situationen när de förstod allvaret av viruset.

Mike Walker i bandet berättar:

”Det var masshysteri som även jag själv drogs med av. Jag kommer ihåg att jag gick ut och hade badglasögon, två par handskar och en skidmask samtidigt som jag tänkte att vi säkert skulle få viruset och att vi skulle hamna i respirator på intensivvårdsavdelningen i slutet av veckan. Jag blev mer eller mindre galen.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.