Skriven på ett nästintill tomt plan på vägen mellan Manchester och Köpenhamn kom artisten Danny Baldursson på meningen ”I Wished myself away” som resultatet av att tänka kring tidigare relationer och erfarenheter i livet. När han sedan tittade ut genom flygplansfönstret och såg hur ljusen fyllde upp natthimlen över Köpenhamn så skrevs singeln Tears

Här möts vi av akustisk som utgör den centrala delen av låten, men vi hör även subtil trumpet komma in i refrängerna och allteftersom växer låten både gällande produktion och intensitet i sång. Danny Baldursson levererar i min mening en riktigt stark singer-songwriter / folk singel i Tears. Och följer även hans unika sound och berättande som gjort honom till den artist han är idag.

Artisten Danny Baldursson är en internationellt prisvinnande musiker från Färöarna. Redan som 16-åring lärde han sig spela gitarr och började göra musik. Med sitt album Hint of Melancholy blev han en av de snabbast säljande artisterna på 15 år i sitt hemland, därefter har han gjort tusentals spelningar runtom i Skandinavien. 

Nya singeln Tears hör ni här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply