Det var väl en tidsfråga om man ska vara ärlig. Att Years & Years skulle bli ett soloprojekt för Olly Alexander och Mikey Goldsworthy och Emre Türkmen fick ta ett steg tillbaka. Det är i alla fall premisserna när det är dags för tredje albumet som här med inleds med singeln Starstuck. Mycket som händer under ett pandemi-år kan man säga.

Favoriter Apple Music

Starstuck är skriven av Olly tillsammans med Clarence Coffee Jr., Mark Ralph och Nathaniel Ledwidge samt producerad av Ralph och Detonate. Låten tar Years & Years in på det glittrande dansgolvet. Helt klart ett steg framåt från förra albumet Palo Santo i sound och även från bandets tidigare indiesound. Det passar helt klart Alexander mer med denna typ av camp over the top-pop. Själv får jag får lite Jewels & Stone samt Pet Shop Boys-vibbar av detta. Det är som gjort för dansgolvet på G-A-Y och jag ser fram emot att höra den där någon dag snart.

Det verkar med andra ord som vi inte bara fick en ny låt med Year & Years, det verkar bli en helt ny grupp. Jag gillar det jag hör.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.