Det var väl en tidsfråga om man ska vara ärlig. Att Years & Years skulle bli ett soloprojekt för Olly Alexander och Mikey Goldsworthy och Emre Türkmen fick ta ett steg tillbaka. Det är i alla fall premisserna när det är dags för tredje albumet som här med inleds med singeln Starstuck. Mycket som händer under ett pandemi-år kan man säga.

Starstuck är skriven av Olly tillsammans med Clarence Coffee Jr., Mark Ralph och Nathaniel Ledwidge samt producerad av Ralph och Detonate. Låten tar Years & Years in på det glittrande dansgolvet. Helt klart ett steg framåt från förra albumet Palo Santo i sound och även från bandets tidigare indiesound. Det passar helt klart Alexander mer med denna typ av camp over the top-pop. Själv får jag får lite Jewels & Stone samt Pet Shop Boys-vibbar av detta. Det är som gjort för dansgolvet på G-A-Y och jag ser fram emot att höra den där någon dag snart.

Det verkar med andra ord som vi inte bara fick en ny låt med Year & Years, det verkar bli en helt ny grupp. Jag gillar det jag hör.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.