Det var väl en tidsfråga om man ska vara ärlig. Att Years & Years skulle bli ett soloprojekt för Olly Alexander och Mikey Goldsworthy och Emre Türkmen fick ta ett steg tillbaka. Det är i alla fall premisserna när det är dags för tredje albumet som här med inleds med singeln Starstuck. Mycket som händer under ett pandemi-år kan man säga.

Popmuzik Podcast

Starstuck är skriven av Olly tillsammans med Clarence Coffee Jr., Mark Ralph och Nathaniel Ledwidge samt producerad av Ralph och Detonate. Låten tar Years & Years in på det glittrande dansgolvet. Helt klart ett steg framåt från förra albumet Palo Santo i sound och även från bandets tidigare indiesound. Det passar helt klart Alexander mer med denna typ av camp over the top-pop. Själv får jag får lite Jewels & Stone samt Pet Shop Boys-vibbar av detta. Det är som gjort för dansgolvet på G-A-Y och jag ser fram emot att höra den där någon dag snart.

Det verkar med andra ord som vi inte bara fick en ny låt med Year & Years, det verkar bli en helt ny grupp. Jag gillar det jag hör.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011