Även om Jessica Bohlin släppt låtar sedan 2015 var det faktiskt med hennes tolkning av dansbandsklassikern Gråt inga tårar som jag fick upp ögonen för sångerskan. Gråt inga tårar skrevs av Åke Hallgren för hans dansband Pippis 1974, men det var främst Thorleif som fick en stor hit med låten.
Bohlins version är mycket mer avskalad och vemodig än originalet, så inte helt säkert att det skulle uppskattas av Hallgren.

”Jag har ju hört låten så många gånger sedan jag var liten och kände mycket för den. Sedan blev det ännu mer när jag fick chansen att göra den till min egna. Men det var ju väldigt nervöst i och med att vi gjorde om den ganska mycket från originalet. Så då tänkte man ju väldigt mycket på vad Åke skulle tycka, för man ville ju göra bra ifrån sig.”

Åke uppskattade låten och gav sitt godkännande till Jessicas tolkning och den kunde sedan släppas i Maj förra året.
Under året som gått har Jessica släppt en hel del singlar samt att hon avslutade året med att släppa albumet Från Norr Till Söder.
Jessica berättar att henens musik inspireras av vänner, hennes egna liv eller saker som händer i världen. Är det något som ger henne feeling så skriver hon om det.

”Ibland får jag idétorka och då är det svårt att skriva. För det blir inte så bra när jag försöker tvinga mig, utan det måste komma av sig själv. Andra perioder har jag väldigt mycket inspiration och då kommer det mycket på en gång.”

Hårt arbete och slit brukar ge något bra i slutändan och Jessica fick nyligen utmärkelsen Årets release under Gävleborgs Local Heroes-galan för albumet Från Norr Till Söder.

-Vad betydde den utmärkelsen för dig?

”Den betydde jättemycket. Jag har aldrig tidigare vunnit pris för musiken. Det känns som en uppskattning för det man gör.”

Under åren har Jessica spelat mycket live. Både med band och själv som trubadur. Men nu under pandemin fick mycket av det pausas.

”Innan Corona var planen att satsa helt på musiken, så det blev lite tokigt. Men jag har jobbat på en ungdomsgård under året och nu har jag fått jobb att köra mjölkprover mellan Östersund och Gävle under nätterna.”

-Så det är lite som din nya låt Hem igen när man kör på vägarna med andra ord?

Haha, ja!

Hem igen handlar om att leva ett liv längs vägarna och att behöva åka ifrån nära och kära, för att vara borta i längre perioder.
Det är lite av en country-folklåt med riktigt skönt gung och som känns som just en bilkörarlåt.

”Det började med att jag kom på en ackordföljd när jag spelade på gitarren. Sedan kom en melodi på det. Så fick jag feeling och tänkte att det här låter som utmed vägarna. Sedan spånande jag på det och så kom texten.”

Även om coronan gjort att musiker behöver fokusera på andra jobb för stunden, så jobbar Jessica just nu på att sammanställa en EP som förhoppningsvis når oss till sommaren.
Så för den som vill ha ett country-inspirerat soundtrack i bilen i form av Jessicas röst och låtar har definitivt något att se fram emot.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.