Över ett funk-beat med organisk bas och snygga gitarriff ger svenska Periferi oss den lysande singeln 16 År. Här flörtas det vilt med 70 och 80-tals referenser, allt från härligt gung till saxofon och snygga soul-stämmor. Men allra läckrast är ändå Periferis perfekta avvägning mellan retro och modern svensk pop med rap-verser och en stark refräng. Det känns som killarna vet exakt vad de gör och vilken plats de ämnar att ta på den Svenska pop-scenen. 

Tittar vi närmare på vad singeln 16 År vill säga, så representerar den hur gruppen upplevde omvärlden som 16-åringar i jämförelse med nu när de är något äldre. Detta tar si uttryck genom att beskriva ett händelseförlopp av olika personliga erfarenheter under en sommarkväll med vänner. Här sprider gruppen ljus över den nyfikenhet och naiva inställning som ungdomen just står för. 

Såhär säger de själva: 

“Låten är en resa från den äventyrliga ungdomen som 16-åring då man var mer osäker i sig själv och hakade ofta på saker som inte kändes helt rätt – till de lite mindre unga och lite mer ansvarsfulla och erfarna personerna vi är nu.”

Med önskan om att sprida gott gung och fest till allmänheten ger oss gruppen Periferi låten 16 År och ni hör den här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.