Det var i fjol som det skulle hända. Island skulle vinna Eurovision Song Contest med singeln Think about it med Daði Freyr. Allt pekade mot det. Sedan kom Covid och om Island skulle ha varit årets värdland får vi aldrig veta.

Popmuzik in Dolby Atmos

Men möjligheten finns även i år. För Island har den goda smaken att låta Daði försvara den inländska flaggan med sin indie-elektro även i år. Singeln som ska få Rotterdam att gunga i Maj är 10 Years. Om förra årets singel var lekfull och funkig elektro så är 10 Years i samma stil, fast än mer dansant. Med det kanske den är lite mer ”vanlig” än fjolårets bidrag om man jämför med det kritiska förstoringsglaset, men jag tycker den är sjukt härlig och medryckande.

Låten i sig är en hyllning till Daðis fru Árný, som även är en av bandmedlemmarna i Gagnamagnið, och deras tio år tillsammans. Det är det bandet som står bakom Daði även i år.

 I videon till 10 Years drabbas Island av ett gigantiskt monster och superhjälten Daði tillsammans med Gagnamagnið bekämpar detta vidunder med bandets karaktäristiska dansrörelser i 8-bitar. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.