Det var i fjol som det skulle hända. Island skulle vinna Eurovision Song Contest med singeln Think about it med Daði Freyr. Allt pekade mot det. Sedan kom Covid och om Island skulle ha varit årets värdland får vi aldrig veta.

Popmuzik Lover Patreon

Men möjligheten finns även i år. För Island har den goda smaken att låta Daði försvara den inländska flaggan med sin indie-elektro även i år. Singeln som ska få Rotterdam att gunga i Maj är 10 Years. Om förra årets singel var lekfull och funkig elektro så är 10 Years i samma stil, fast än mer dansant. Med det kanske den är lite mer ”vanlig” än fjolårets bidrag om man jämför med det kritiska förstoringsglaset, men jag tycker den är sjukt härlig och medryckande.

Låten i sig är en hyllning till Daðis fru Árný, som även är en av bandmedlemmarna i Gagnamagnið, och deras tio år tillsammans. Det är det bandet som står bakom Daði även i år.

 I videon till 10 Years drabbas Island av ett gigantiskt monster och superhjälten Daði tillsammans med Gagnamagnið bekämpar detta vidunder med bandets karaktäristiska dansrörelser i 8-bitar. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011