Det var i fjol som det skulle hända. Island skulle vinna Eurovision Song Contest med singeln Think about it med Daði Freyr. Allt pekade mot det. Sedan kom Covid och om Island skulle ha varit årets värdland får vi aldrig veta.

Men möjligheten finns även i år. För Island har den goda smaken att låta Daði försvara den inländska flaggan med sin indie-elektro även i år. Singeln som ska få Rotterdam att gunga i Maj är 10 Years. Om förra årets singel var lekfull och funkig elektro så är 10 Years i samma stil, fast än mer dansant. Med det kanske den är lite mer ”vanlig” än fjolårets bidrag om man jämför med det kritiska förstoringsglaset, men jag tycker den är sjukt härlig och medryckande.

Låten i sig är en hyllning till Daðis fru Árný, som även är en av bandmedlemmarna i Gagnamagnið, och deras tio år tillsammans. Det är det bandet som står bakom Daði även i år.

 I videon till 10 Years drabbas Island av ett gigantiskt monster och superhjälten Daði tillsammans med Gagnamagnið bekämpar detta vidunder med bandets karaktäristiska dansrörelser i 8-bitar. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.