22-åriga nykomlingen Sophie Blair tog världen med storm när hon släppte sin debut EP i fjol och på så sätt etablerade sitt elektroniska popmusik sound. Denna multitalang är dock ingen nykomling på musikscenen utan har sedan tidig tonår varit verksam och gjort mängder av gig runtom i USA. Något som sedermera ledde till att hon fick spela med legender som The Killers och Bruce Springsteen. Ganska imponerande. 

Nya singeln After the Storm sveper fram som en sommarbris. Den är behaglig, förväntansfull och nästintill lite nyfiken i sitt sound. Kanske ett medvetet val då låten talar om en kärlek som just skapar lugn och stabilitet för Sophie Blair. 

Produktionen är avskalad med bredd och värme. Vi hör elektroniska syntar och organiska trummor med inslag av pitchade röster. Sähär säger sångerskan själv om låten: 

”Jag skrev After the Storm klockan 3 på min bakgård med en gitarr som jag fick på min 20-årsdag. Jag bodde hos tre rumskamrater på den tiden, alla musiker, och det var inte ovanligt att en eller flera av oss skrev låtar hela natten. Jag hade nått en punkt med min låtskrivning där jag kunde skriva en komplett låt på under en timme. Det fanns något som kändes nytt och vilt bemyndigande med det – att känna att jag kunde förstå och kanalisera virvlande kaos av mina känslor till sånger nästan lika lätt som jag kunde formulera dem genom tal.”

Ny singeln After the Storm hör ni här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.