Verklighetskontroll! Hur mår du egentligen, finns det vanor i ditt liv som egentligen inte leder till något annat än destruktivitet och negativitet? Dessa typer av frågor vill Mayfair Lady att vi ska ställa oss i låten Reality Check. Själv har artisten kämpat med diverse självdestruktiva beteenden som bara resulterat i en nedåtgående spiral för henne. Fel umgänge och fel typ av livsstil gjorde att Mayfair Lady tillslut behövde komma till insikten att förändra sitt liv dramatiskt. Som en spegelbild av hennes eget liv transporterar låten Reality Check oss genom ett begynnande mörker, till ett ännu värre mörker för att tillslut öppna upp för ljuset och livsglädjen igen. Här har artisten valt att använda sig av organisk instrumentering. Stråkar, cello, stora trummor och syntar skapar denna filmiska ljudbild som kompletteras av Mayfair Ladys starka stämma när hon berättar sin livshistoria. 

Det är hjärtskärande men samtidigt vackert melankoliskt. Det allra bästa med låten är att den avslutas med en vackert naiv och nyfiken pianoslinga som lovar hopp inför framtiden. 

Denna italienfödda men nu mera London-bofasta sångerskan började sin karriär som live-sångerska på diverse scener runtom i England. Hennes egna karriär som artist och låtskrivare började dock först förra året. Med inspiration från David Bowie och Amy Winehouse talar artisten Mayfair Lady om autentiska episoder ur hennes eget liv. 

Nya singeln Reality Check hör ni här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.