Svenska disco-duon Tomode ger oss ytterligare en skimrande nostalgisk elektronisk pop-låt i nya singeln Golden Retriever. Jag måste säga att jag är väldigt svag för den här typen av sound, det är precis som att kliva in i soundtracket till en 80-tals sitcom. Precis rätt mängd nostalgi med en modern touch för att göra det intressant och verkligen stämma överens med hur pop-musiken låter just nu. Med en slagkraftiga titel ämnar Golden Retriever att få oss att sänka våra prestationskrav. Det är helt enkelt okej att inte ge 110% av sig själv i varje del av livet. Och vilken liknelse passar bättre då än den lekfullhet och glädje till livet som en Golden Retriever utstrålar och sprider kring sig. I min värld är det helt givet att låten ska heta just  Golden Retriever.

DOLBY ATMOS

I singeln guidar Tomode oss igenom ett maffigt landskap av stora syntar, bombastiska pianoslingor och en stark basgång. Allt inringat i ett glittrande reverb. Det är upplyftande och bringar ren glädje!

Som sista smakprovet från en kommande EP ger nu alltså disco-älskande Carl Leanderson och Viktor Westerberg låten Golden Retriever. Av EP:n kan vi nog inte vänta oss något annat än ren och skär nostalgisk disco som är ämnad att dansa natten lång till. Men tills dess lyssnar vi på nya singeln. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011