Svenska disco-duon Tomode ger oss ytterligare en skimrande nostalgisk elektronisk pop-låt i nya singeln Golden Retriever. Jag måste säga att jag är väldigt svag för den här typen av sound, det är precis som att kliva in i soundtracket till en 80-tals sitcom. Precis rätt mängd nostalgi med en modern touch för att göra det intressant och verkligen stämma överens med hur pop-musiken låter just nu. Med en slagkraftiga titel ämnar Golden Retriever att få oss att sänka våra prestationskrav. Det är helt enkelt okej att inte ge 110% av sig själv i varje del av livet. Och vilken liknelse passar bättre då än den lekfullhet och glädje till livet som en Golden Retriever utstrålar och sprider kring sig. I min värld är det helt givet att låten ska heta just  Golden Retriever.

I singeln guidar Tomode oss igenom ett maffigt landskap av stora syntar, bombastiska pianoslingor och en stark basgång. Allt inringat i ett glittrande reverb. Det är upplyftande och bringar ren glädje!

Som sista smakprovet från en kommande EP ger nu alltså disco-älskande Carl Leanderson och Viktor Westerberg låten Golden Retriever. Av EP:n kan vi nog inte vänta oss något annat än ren och skär nostalgisk disco som är ämnad att dansa natten lång till. Men tills dess lyssnar vi på nya singeln. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply