Dubstar är lite av det där bandet som jag lätt glömmer. Sarah Blackwood och Chris Wilkies musikgrupp som fick några hits under 90-talet, men som aldrig riktigt slog igenom. Vilket var synd, för de fick till en hel del lysande poplåtar igenom åren. Men samtidigt var de väldigt mycket vin och vatten. När de var bra var det hela fantastiska. När de inte var det, var de inte direkt fantastiska. Tyvärr. Kanske det typiska fallet på ett band som var bäst på singlar och hade funkat perfekt i EP-formatet redan då.

Svensk Pop Apple Music

2018 återuppstod Dubstar med albumet One som bland annat innehöll den lysande singeln You were never in love, som jag blev helt golvad av. Redan i år är det dags att följa upp det albumet med Two, som den fyndiga fortsättningen heter.

Här samarbetar gruppen än en gång med den legendariske producenten Stephen Hague som bland annat hjälpte Pet Shop Boys att skapa mästerverket Very 1993 och medverkade på Dubstars debutalbum Disgraceful. Att det är Hauge som producerar märks nästan på singeln I can see you outside som Dubstar släppte i slutet av föra året. Lyssna till refrängen. Låten verkligen exploderar från den vemodiga inledningen till något av en glittrande poplåt från förr. Mästerligt!

Nu har i alla fall pop-mästaren Bright Light Bright Light remixat just I can see you outside och gjort den än mer poppig skulle jag säga. Det vemodiga från originalet behålls i Blackwoods röst, men produktionen som ett sprakande popfyrverkeri. Syntharna får ta mer plats och så får även housebeatet som Bright Light Bright Light grävt upp från 90-talet. Tycker att remixen blev sjukt härligt och kul, så ett måste för bloggen kände jag.

Här kan du även kolla in textvideon till I can see you outside.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011