Hur låter det när låtskrivaren bakom pop-världens största namn Ariana Grande, Justin Bieber och Dua Lipa tar steget ut som artist och gör indie-musik? Väldigt bra helt enkelt, kanske inte helt oväntat ändå. I ett organiska landskap av live-instrumentering, hypnotiserande basgångar och glimrande sång. Transporteras vi i låten Dating a Drug Dealer till en dimmig men ack så distinkt värld av varm, upplyftande och catchy indiepop. Till min glädje är vi inte allt för långt ifrån den pop-värld artisten brukar skriva låtar till. Även om en tydlig nerv av rock, elektronisk pop och indie är närvarande, är detta fortfarande väldigt mycket pop på ett bra sätt. Låten är både egen och ny på den scen som artisten verkar, vilket såklart är vad det mycket handlar om i musikvärlden. Sök efter vad som saknas på en viss scen och skapa efterfrågan på något som ingen ens visste att de ville ha i första hand. Lätt i teorin, otroligt mycket svårare i praktiken, så där ska The Sunshine State ha en stor eloge.

Popmuzik Podcast

Om låten säger artisten följande:

”Tja, sångtiteln är ganska självförklarande… men den här låten handlar om en romantik som var flyktig och till sist förstörde sig själv. Men för ett ögonblick var jag väldigt just nu med någon som hade många hemligheter att jag var ok med honom att hålla.”

Genom projektet The Sunshine State får denna otroligt talangfulla låtskrivare alltså utlopp för sitt get musikskapande. Och med en drömsk ljudbild av distade gitarrer och live instrumentering kommer artistens röst till sin fulla rätt. Vi kan inte göra mer än invänta mer musik, men tills dess lyssnar vi på singeln Dating a Drug Dealer här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011