60%

Alex Frew samlar sina redan släppta singlar tillsammans med ett par nya spår på debut-EP:n Cobalt. Det blir sex starka poplåtar där Alex sjunger om bland anat depression och ångest och med det öppnar dörren för en en karriär som förhoppningsvis bara kan gå uppåt. Just på Cobalt saknar jag dock den stora hiten för att allt helt ska falla på plats, men den lär komma. Troligen mer förr än senare.

  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Det måste vara något med vattnet i Kanada. Eller så kanske det är lönnsirapen som gör att de kan vaska fram så lysande popartister? Efter Justin Bieber och Shawn Mendes kan vi nu vända blicken mot Alex Frew. Den 19-årige sångaren från Toronto har efter några singlar nu släppt EP:n Cobalt.

Apple Music

EP:n bjuder överlag på bra poplåtar med en behaglig svärta över sig. Produktionen pendlar mellan vemod och upplyftande pop. Den där mixen som i alla fall jag går igång på. Sedan tycker jag Alex har en bra sångröst. En röst som har en mjuk känsla över sig vilket jag tyckte funkar väldigt bra här. Låtarna på EP:n tar upp ganska tunga ämnen som depression och ångest. Tankarna som slåss i skallen efter att ha blivit dumpad och om livet överlag. Ett tidstypiskt dokument över dagens tonåringar skulle man kunna säga.

På det hela blir Cobalt ett bra bokslut för Alex första år som artist. Det är kanske inte EP:n som har den stora hiten om jag ska vara ärlig, men det har något som sångaren kan bygga vidare på. Han har i alla fall texterna som många kan relatera till och starka melodier. Med några låtar till på CV:t kan allt Alex bli riktigt stor.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.