Musik ska väl i första hand vara kul? Det vara en retoriskt fråga. Evripidis and His Tragedies gör i alla fall musik komisk, cynisk och med mycket ironi. Dock är det väldigt viktigt att komma ihåg att musik som görs med mer komist syfte ofta har ett ännu starkare syfte i grunden. I detta fall är det att sprida glädje, omvärlds-medvetande och kärlek. Något vi definitivt inte kan få för mycket av. 

Låten Bitter är en 80-talsinspirerad synt-pop låt med en något uppdaterad känsla. Är en bekant med begreppet ”toungue-in-cheek” förstår ni er på vad det är för typ av humor artisten vill förmedla, ganska rätt och slätt sarkasm. Bitterhet är ett tillstånd som ingen vill hamna i men allt för ofta är det exakt det tillståndet en hamnar i när exempelvis jakten på kärlek inte riktigt visar sig vara så enkelt som en trott. 

Evripidis and His Tragedies ett alterego skapat för att ge utlopp för Evripidis och hans mörka homor och vilja att att diskutera diverse livsfrågor. Musikmässigt blir det oftast något knasig synt-pop som hämtar inspiration från alla musikgenre och tidsåldrar. 

I låten Bitter har artisten valt att addera ytterligare queer-skimmer genom att bjuda in Greg från Indie-pop duon The Ballet

Ni hör denna smått galna men underhållande låten i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply