Musik ska väl i första hand vara kul? Det vara en retoriskt fråga. Evripidis and His Tragedies gör i alla fall musik komisk, cynisk och med mycket ironi. Dock är det väldigt viktigt att komma ihåg att musik som görs med mer komist syfte ofta har ett ännu starkare syfte i grunden. I detta fall är det att sprida glädje, omvärlds-medvetande och kärlek. Något vi definitivt inte kan få för mycket av. 

Skicka in din musik

Låten Bitter är en 80-talsinspirerad synt-pop låt med en något uppdaterad känsla. Är en bekant med begreppet ”toungue-in-cheek” förstår ni er på vad det är för typ av humor artisten vill förmedla, ganska rätt och slätt sarkasm. Bitterhet är ett tillstånd som ingen vill hamna i men allt för ofta är det exakt det tillståndet en hamnar i när exempelvis jakten på kärlek inte riktigt visar sig vara så enkelt som en trott. 

Evripidis and His Tragedies ett alterego skapat för att ge utlopp för Evripidis och hans mörka homor och vilja att att diskutera diverse livsfrågor. Musikmässigt blir det oftast något knasig synt-pop som hämtar inspiration från alla musikgenre och tidsåldrar. 

I låten Bitter har artisten valt att addera ytterligare queer-skimmer genom att bjuda in Greg från Indie-pop duon The Ballet

Ni hör denna smått galna men underhållande låten i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011