En sommarkväll på stranden, en roadtrip med nära vänner eller en vidsträckt blick från toppen av ett berg. Ett axplocks av stunder som inspirerat killarna i gruppen Whale City. 

Popmuzik Podcast

Denna Tysklandsbaserade trio översätter faktiskt dessa typer av stunder genom sin senaste singel Far Away. Jag hade lätt kunnat sluta ögonen och se mig själv i en nedcabbad bil med kompisar åkandes mot havet för ett kvällsdopp i det ljumna vattnet. 

Med inspiration från bland annat Coldplay och OneRepublic ger oss Whale City storartad arena-poprock med organisk instrumentering, snygga elgitarrer och ekande sång.

Bandet beskriver själv: 

”Whale City är en plats full av positiv energi och inspiration. En plats för frihet och emotionellt utlopp.”

I tillhörande musikvideon får vi bevittna den visuell meningen med låten, att vi ska värna om vår vänskap och varandra. Ett budskap som aldrig går ur tiden eller kan sägas för många gånger.

Se och hör Whale Citys Far Away här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011