Den brittiska artisten Edenhill (James Edgecombe) debuterade med singeln Afterlife i November. Nu är han aktuell med singel nummer två som heter Reliever, och som även är titelsåret på sångarens kommande EP.

Här bjuds vi på medryckande pop medan Edenhill sjunger om kärlek och eskapism. Att somliga tar till kärlek för att slippa smärtan och inte vilja möta verkligheten.

Sångaren berättar:

”Jag skrev Reliever för att bedöma förhållandet mellan kärlek och eskapism. Oavsett om vi ibland använder kärlek och distraktioner som flykt från vår smärta och som ett sätt att undvika att möta själva verkligheten. Av personlig erfarenhet märkte jag att ju längre vi lever med denna förvirring, desto svårare blir det att skilja mellan vad som är verkliga och falska känslor: vad är kärlek och vad är när vi springer ifrån oss själva. Så, liksom hur vi alla kan gömma oss bakom distraktioner från verkligheten, tyckte jag att låten på samma sätt borde vara vilseledande och gömma sig bakom fasaden på en glansig, falsk, och afatisk pop.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.