Den brittiska artisten Edenhill (James Edgecombe) debuterade med singeln Afterlife i November. Nu är han aktuell med singel nummer två som heter Reliever, och som även är titelsåret på sångarens kommande EP.

Nordiska Favoriter

Här bjuds vi på medryckande pop medan Edenhill sjunger om kärlek och eskapism. Att somliga tar till kärlek för att slippa smärtan och inte vilja möta verkligheten.

Sångaren berättar:

”Jag skrev Reliever för att bedöma förhållandet mellan kärlek och eskapism. Oavsett om vi ibland använder kärlek och distraktioner som flykt från vår smärta och som ett sätt att undvika att möta själva verkligheten. Av personlig erfarenhet märkte jag att ju längre vi lever med denna förvirring, desto svårare blir det att skilja mellan vad som är verkliga och falska känslor: vad är kärlek och vad är när vi springer ifrån oss själva. Så, liksom hur vi alla kan gömma oss bakom distraktioner från verkligheten, tyckte jag att låten på samma sätt borde vara vilseledande och gömma sig bakom fasaden på en glansig, falsk, och afatisk pop.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011