En av mina svenska favoritlåtar är nog ändå Vintersaga. Ted Ströms lysande beskrivning av Sverige i allmänhet och västkusten i synnerhet då Ström är från Göteborg. Dock har jag väl aldrig varit helt såld på Teds egna version av låten. Då är det istället alla de olika tolkningar som gjorts av låten som jag tyckt stått ut mer. Några av de som tolkat låten genom åren är bland annat Monica Törnell, Jerry Williams och Amanda Bergman.

Nu är det dags för Electric City Cowboys att göra sin version av Vintersaga. Synthpopbandet från Karlshamn i Blekinge ger oss här en snyggt mörk och stämningsfull tolkning av låten och bygger verkligen på det stora vemodet.

Bandet berättar:

”Vi funderade på framtida alternativ på covers att ha med när det förhoppningsvis snart blir aktuellt att åter ge sig ut och spela. Idéer och förslag i alla tänkbara genrer avverkades, då helt plötsligt Jerry Williams version av Ted Ströms Vintersaga dök upp i flödet. Mycket just med tanke på hur läget är i Sverige och världen för tillfället, så träffade den oss rakt i hjärtat. Texten skildrar ju som bekant en ganska mörk bild av den svenska vintern och påminner oss samtidigt om att ägna en extra omtanke till inte bara nära och kära, utan även till människor runt omkring oss som är ensamma eller har det tufft…”

Videon till ECCs version av Vintersaga tar oss med på en vacker grådaskig resa igenom Sverige. Från vidderna och bergen i norr till havet i söder. En snyggt vemodig resa över ett land där det stora vemodet rullar in.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.