En av mina svenska favoritlåtar är nog ändå Vintersaga. Ted Ströms lysande beskrivning av Sverige i allmänhet och västkusten i synnerhet då Ström är från Göteborg. Dock har jag väl aldrig varit helt såld på Teds egna version av låten. Då är det istället alla de olika tolkningar som gjorts av låten som jag tyckt stått ut mer. Några av de som tolkat låten genom åren är bland annat Monica Törnell, Jerry Williams och Amanda Bergman.

Följ på Apple Music

Nu är det dags för Electric City Cowboys att göra sin version av Vintersaga. Synthpopbandet från Karlshamn i Blekinge ger oss här en snyggt mörk och stämningsfull tolkning av låten och bygger verkligen på det stora vemodet.

Bandet berättar:

”Vi funderade på framtida alternativ på covers att ha med när det förhoppningsvis snart blir aktuellt att åter ge sig ut och spela. Idéer och förslag i alla tänkbara genrer avverkades, då helt plötsligt Jerry Williams version av Ted Ströms Vintersaga dök upp i flödet. Mycket just med tanke på hur läget är i Sverige och världen för tillfället, så träffade den oss rakt i hjärtat. Texten skildrar ju som bekant en ganska mörk bild av den svenska vintern och påminner oss samtidigt om att ägna en extra omtanke till inte bara nära och kära, utan även till människor runt omkring oss som är ensamma eller har det tufft…”

Videon till ECCs version av Vintersaga tar oss med på en vacker grådaskig resa igenom Sverige. Från vidderna och bergen i norr till havet i söder. En snyggt vemodig resa över ett land där det stora vemodet rullar in.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011