Den lysande singeln Beautiful ones var andra smakprovet från Suedes mer kommersiella album Coming Up från 1996. Bandet hade förlorat gitarristen Bernard Butler efter senaste albumet Dog Man Star, som ersatts av Richard Oakes och de hade även blivit med keyboardisten Neil Codling. Beautiful ones följde upp förstasingeln Trash, som även den var helt lysande och Suede tog definitivt steget från ett hyllat indieband till ett stort popband i denna veva.

Coming Up var ett album med, enligt mig, väldigt många starka poplåtar. Förutom de två nämnda här ovan är jag svag för både Filmstar och Lazy, men även avslutningsspåret Saturday night är en snygg, lite vemodig låt om att få leva ut på lördagskvällen. (En låt som Brett Anderson och Pet Shop Boys-sångaren Neil Tennant sjunger som duett på just singeln Filmstar. Helt klart värd att kolla in…

Men tillbaka till Beautiful ones. Låten blev genast en succé för bandet och hamnade på en åttondeplats på den brittiska singellistan vid release.
Den lysande videon till singeln var regisserad av Pedro Romhanyi där bandet spelade låten mot en vid bakgrund i klassisk indiepop stil, medan regissören klippte in färgstarka reklamliknande produkter med låttexten på. Lite som en tidig lyric video, fast utan hela texten.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.