Den lysande singeln Beautiful ones var andra smakprovet från Suedes mer kommersiella album Coming Up från 1996. Bandet hade förlorat gitarristen Bernard Butler efter senaste albumet Dog Man Star, som ersatts av Richard Oakes och de hade även blivit med keyboardisten Neil Codling. Beautiful ones följde upp förstasingeln Trash, som även den var helt lysande och Suede tog definitivt steget från ett hyllat indieband till ett stort popband i denna veva.

Svensk Pop

Coming Up var ett album med, enligt mig, väldigt många starka poplåtar. Förutom de två nämnda här ovan är jag svag för både Filmstar och Lazy, men även avslutningsspåret Saturday night är en snygg, lite vemodig låt om att få leva ut på lördagskvällen. (En låt som Brett Anderson och Pet Shop Boys-sångaren Neil Tennant sjunger som duett på just singeln Filmstar. Helt klart värd att kolla in…

Men tillbaka till Beautiful ones. Låten blev genast en succé för bandet och hamnade på en åttondeplats på den brittiska singellistan vid release.
Den lysande videon till singeln var regisserad av Pedro Romhanyi där bandet spelade låten mot en vid bakgrund i klassisk indiepop stil, medan regissören klippte in färgstarka reklamliknande produkter med låttexten på. Lite som en tidig lyric video, fast utan hela texten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.