Den lysande singeln Beautiful ones var andra smakprovet från Suedes mer kommersiella album Coming Up från 1996. Bandet hade förlorat gitarristen Bernard Butler efter senaste albumet Dog Man Star, som ersatts av Richard Oakes och de hade även blivit med keyboardisten Neil Codling. Beautiful ones följde upp förstasingeln Trash, som även den var helt lysande och Suede tog definitivt steget från ett hyllat indieband till ett stort popband i denna veva.

Nordiska Favoriter

Coming Up var ett album med, enligt mig, väldigt många starka poplåtar. Förutom de två nämnda här ovan är jag svag för både Filmstar och Lazy, men även avslutningsspåret Saturday night är en snygg, lite vemodig låt om att få leva ut på lördagskvällen. (En låt som Brett Anderson och Pet Shop Boys-sångaren Neil Tennant sjunger som duett på just singeln Filmstar. Helt klart värd att kolla in…

Men tillbaka till Beautiful ones. Låten blev genast en succé för bandet och hamnade på en åttondeplats på den brittiska singellistan vid release.
Den lysande videon till singeln var regisserad av Pedro Romhanyi där bandet spelade låten mot en vid bakgrund i klassisk indiepop stil, medan regissören klippte in färgstarka reklamliknande produkter med låttexten på. Lite som en tidig lyric video, fast utan hela texten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011