Det har gått två år sedan Filip Lundgren släppte eget material. Senast var singeln Om du vill som släpptes i Januari 2019. Men han har knappast suttit sysslolös för det. Filip har ju även duon Verkligheten tillsammans med Edwin Ekstedt plus att han driver skivbolaget Septembernatt.

Popmuzik Podcast

Men nu är det som sagt dags för Filip att få utlopp för sin egen kreativitet med nytt material, där Du vet vad jag tänker på är första smakprovet. Den nya låten är en hyllning till till en person i Filips liv som alltid lyssnar, stöttar, och kritiserar när det behövs. Precis den typ av person man behöver för att utvecklas som artist.

Filip berättar för bloggen:

”Låten kom till under en av alla skrivkramps-perioder som tidvis varit väldigt långa sedan jag släppte mitt debutalbum för 5 år sedan. Jag vill aldrig, aldrig, någonsin släppa någonting eget som inte är förankrat i mina egna känslor. När jag satt och försökte skriva nytt så funkade inte att försöka hitta på historier, som ju annars kan fungera om man sitter i en session med andra låtskrivare. Då funderade jag på vad den här personen skulle ha peppat mig till att göra – och sen blev det helt enkelt en låt till den personen som tack.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011