Det har gått två år sedan Filip Lundgren släppte eget material. Senast var singeln Om du vill som släpptes i Januari 2019. Men han har knappast suttit sysslolös för det. Filip har ju även duon Verkligheten tillsammans med Edwin Ekstedt plus att han driver skivbolaget Septembernatt.

Men nu är det som sagt dags för Filip att få utlopp för sin egen kreativitet med nytt material, där Du vet vad jag tänker på är första smakprovet. Den nya låten är en hyllning till till en person i Filips liv som alltid lyssnar, stöttar, och kritiserar när det behövs. Precis den typ av person man behöver för att utvecklas som artist.

Filip berättar för bloggen:

”Låten kom till under en av alla skrivkramps-perioder som tidvis varit väldigt långa sedan jag släppte mitt debutalbum för 5 år sedan. Jag vill aldrig, aldrig, någonsin släppa någonting eget som inte är förankrat i mina egna känslor. När jag satt och försökte skriva nytt så funkade inte att försöka hitta på historier, som ju annars kan fungera om man sitter i en session med andra låtskrivare. Då funderade jag på vad den här personen skulle ha peppat mig till att göra – och sen blev det helt enkelt en låt till den personen som tack.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.