Idag somnade den legendariske skådespelaren Sean Connery in, 90 år gammal. Det finns så många filmer av denna skådespelare som jag älskat igenom åren. Självklart hand porträtt av den brittiske agenten James Bond med rätt att döda. Men även filmer som The Hunt For Red October, The Rock, Highlander och framförallt De Omutbara, som gav skådespelaren sin första Oscar för birollen Jim Malone är värda att titta på.

Favoriter Apple Music

När det gäller Bond, som jag skulle säga är det popkulturella mest rättvisa att ta upp här i bloggen så går det nog inte att prata Bond-filmer och musik utan att nämna Dame Shirley Bassey. Jag må tycka att Diamantfeber är en bättre och roligare film (definitivt en av mina favoritfilmer med den brittiske agenten), men Goldfinger från 1964 är ikoniskt med sitt ledmotiv och sin over the top Bond-skurk, briljant porträtterad av Gert Fröbe. Låten, likt filmen, blev en enorm hit för varumärket och en andraplats på den brittiska singellistan skojar man inte bort.

Goldfinger skrevs av kompositören John Barry tillsammans med Leslie Bricusse och Anthony Newley för att sedan produceras av George Martin.
Allt fick liv av Basseys fantastiska röst som sedan dess personifierats med just Bondlåtar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.