Idag somnade den legendariske skådespelaren Sean Connery in, 90 år gammal. Det finns så många filmer av denna skådespelare som jag älskat igenom åren. Självklart hand porträtt av den brittiske agenten James Bond med rätt att döda. Men även filmer som The Hunt For Red October, The Rock, Highlander och framförallt De Omutbara, som gav skådespelaren sin första Oscar för birollen Jim Malone är värda att titta på.

När det gäller Bond, som jag skulle säga är det popkulturella mest rättvisa att ta upp här i bloggen så går det nog inte att prata Bond-filmer och musik utan att nämna Dame Shirley Bassey. Jag må tycka att Diamantfeber är en bättre och roligare film (definitivt en av mina favoritfilmer med den brittiske agenten), men Goldfinger från 1964 är ikoniskt med sitt ledmotiv och sin over the top Bond-skurk, briljant porträtterad av Gert Fröbe. Låten, likt filmen, blev en enorm hit för varumärket och en andraplats på den brittiska singellistan skojar man inte bort.

Goldfinger skrevs av kompositören John Barry tillsammans med Leslie Bricusse och Anthony Newley för att sedan produceras av George Martin.
Allt fick liv av Basseys fantastiska röst som sedan dess personifierats med just Bondlåtar.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.