6 / 10

Faithless är inte lika nyskapande när de med All Blessed släpper sitt första album på 10 år. Men de är Faithless och man får deras klassiska mix av house, hiphop och chillade låtar. Ett album som inte ger den där wow-känslan, men heller inte gör en besviken.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Jag har älskat Faithless ända sedan Insomnia slogs sig in på dansgolven i mitten av 90-talet. Bandet med Rollo, Sister Bliss och Maxi Jazz i spetsen, lät klubbmusiken ta ett stort steg in en helt ny tidsålder. Där episk produktion och hiphop mixades med house för att i nästa stund ge oss en mer chillad produktion.
Under åren har Faithless fortsatt att imponera på mig. Senast var med albumet To All New Arrivals 2006 som jag tycker är ett av bandets bättre. Speciellt låten Bombs är helt fantastik.

Nordiska Favoriter

Nu är Faithless en duo. Borta är Maxi Jazz och det är bara Rollo och Sister Bliss kvar när de släpper All Blessed. Första albumet på 10 år och deras sjunde i ordningen. Skulle nog säga att om man förväntar sig någon av Faithless större produktionen så är det inte riktigt albumet som kommer att återskapa det. Det är definitivt den dansanta Faithless, men inte den episka i stil med Salva mea, Insomnia och God is a DJ. Men den urbana produktionen och tunga beatsen tillsammans med de mer chillade låtarna gör det ändå väldigt mycket Faithless över detta. Inte nyskapande så som Faithless var för 25 år sedan, men man känner igen det man får. Gillar man det så kommer man inte bli direkt besviken.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.