6 / 10

Faithless är inte lika nyskapande när de med All Blessed släpper sitt första album på 10 år. Men de är Faithless och man får deras klassiska mix av house, hiphop och chillade låtar. Ett album som inte ger den där wow-känslan, men heller inte gör en besviken.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Jag har älskat Faithless ända sedan Insomnia slogs sig in på dansgolven i mitten av 90-talet. Bandet med Rollo, Sister Bliss och Maxi Jazz i spetsen, lät klubbmusiken ta ett stort steg in en helt ny tidsålder. Där episk produktion och hiphop mixades med house för att i nästa stund ge oss en mer chillad produktion.
Under åren har Faithless fortsatt att imponera på mig. Senast var med albumet To All New Arrivals 2006 som jag tycker är ett av bandets bättre. Speciellt låten Bombs är helt fantastik.

Favoriter Apple Music

Nu är Faithless en duo. Borta är Maxi Jazz och det är bara Rollo och Sister Bliss kvar när de släpper All Blessed. Första albumet på 10 år och deras sjunde i ordningen. Skulle nog säga att om man förväntar sig någon av Faithless större produktionen så är det inte riktigt albumet som kommer att återskapa det. Det är definitivt den dansanta Faithless, men inte den episka i stil med Salva mea, Insomnia och God is a DJ. Men den urbana produktionen och tunga beatsen tillsammans med de mer chillade låtarna gör det ändå väldigt mycket Faithless över detta. Inte nyskapande så som Faithless var för 25 år sedan, men man känner igen det man får. Gillar man det så kommer man inte bli direkt besviken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011