pop

Badlands – Fantasma I & Fantasma II

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Catharina Jaunviksna och hennes musikprojekt Badlands tar oss med på en helt magisk musikresa med dubbelsingeln Fantasma I & Fantasma II. En elektronisk resa som skulle få artister som Enigma, Jean-Michel Jarre och M83 att bli avundsjuka. Lekfull och filmisk produktion bygger upp stämningen på låten och det känns som ett soundtrack till en film jag absolut vill se.

Låtsviten är tagen från Badlands kommande album och Catharina berättar för boggen:

“Den kommande LP:n är ett trevande försök till att återge några nattsvarta och hjärtskärande år i mitt liv. Där Hearts utgjorde stormens öga, ett andrum av kärlek till varje pris, får Fantasmalåtarna stå för mörkret och desperationen. Att låsa in mig med mina prylar och göra nästintill instrumental, mörk disco var ett sätt för mig att hantera situationen. Men det finns ändå något ljust och förtröstansfullt långt där inne. 

Det känns rätt att droppa Fantasma I & II nu, i en för oss alla svår tid med Corona, vilket medfört inställda gigs, inställd turné (The Radio Dept) och långa deppiga dagar… På nåt sätt så påminner det om min andra lockdown när jag skapade låtarna. Som att jag är tillbaka där igen och skrattar faran i ansiktet typ. Vi kommer att ta oss igenom detta, något bra kommer att födas ur eländet. Det måste det bara.”Få ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.