Catharina Jaunviksna och hennes musikprojekt Badlands tar oss med på en helt magisk musikresa med dubbelsingeln Fantasma I & Fantasma II. En elektronisk resa som skulle få artister som Enigma, Jean-Michel Jarre och M83 att bli avundsjuka. Lekfull och filmisk produktion bygger upp stämningen på låten och det känns som ett soundtrack till en film jag absolut vill se.

Skicka in din musik

Låtsviten är tagen från Badlands kommande album och Catharina berättar för boggen:

”Den kommande LP:n är ett trevande försök till att återge några nattsvarta och hjärtskärande år i mitt liv. Där Hearts utgjorde stormens öga, ett andrum av kärlek till varje pris, får Fantasmalåtarna stå för mörkret och desperationen. Att låsa in mig med mina prylar och göra nästintill instrumental, mörk disco var ett sätt för mig att hantera situationen. Men det finns ändå något ljust och förtröstansfullt långt där inne. 

Det känns rätt att droppa Fantasma I & II nu, i en för oss alla svår tid med Corona, vilket medfört inställda gigs, inställd turné (The Radio Dept) och långa deppiga dagar… På nåt sätt så påminner det om min andra lockdown när jag skapade låtarna. Som att jag är tillbaka där igen och skrattar faran i ansiktet typ. Vi kommer att ta oss igenom detta, något bra kommer att födas ur eländet. Det måste det bara.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011