Det har varit ganska sparsmakat med släpp av Porter Robinson de senaste åren. Mycket tack vare att producenten personligen varit på en ganska mörk plats och prestationsångest.
Men nu är Porter tillbaka med singeln Get your wish som släpps tillsammans med en video. Likt tidigare singlar med Porter får vi lekfull elektro med fokus på bra melodier och skön känsla. Låten handlar om att fortsätta framåt, även om det kanske inte är för din egen skull.

Popmuzik Podcast

Producenten berättar:

”Jag hade det riktigt dåligt 2015, 2016 och 2017. Hela livet kretsade kring att skapa musik, men för första gången i mitt liv kämpade jag för att skapa någonting alls.
Jag var desperat att skapa något jag var stolt över, men ju mer jag kämpade, desto värre blev problemet. Jag var allvarligt deprimerad och trodde verkligen att mitt liv så som jag levt det, var över.

Det handlade om tre år av att försök att skriva musik, misslyckas och krossas av det varje dag.
Det fanns tillfällen då jag undrade om det var meningslöst för mig att fortsätta försöka. Jag visste inte ens vad jag hoppades på.

Om jag hade kommit så långt och jag fortfarande var missnöjd och olycklig, var det omöjligt att inte fråga ”Även om jag gör klart ny musik, vad hoppas jag skall hända? Vad är det jag vill ha som jag för närvarande inte har? Kommer jag att vara lycklig då? Varför är jag inte nöjd nu? ”

Jag kände att jag inte hade något alternativ, för medan utsikterna att kämpa på på obestämd tid var skrämmande, var tanken på att helt sluta att skriva musik, mycket värre.

Under en mycket lång tid visste jag inte vad svaret var. Jag visste att ingen prestationsnivå skulle göra mig lycklig, men jag kände fortfarande en livsdefinierande stark lust att fortsätta med det kreativa arbetet.

Men gradvis kom jag på vad poängen är för mig.
Du vet hur man då och då, när man kör bil eller något, lyssnar på musik och den bara träffar dig på ett fantastiskt, transcendent sätt? Det är denna sublima upplevelse som egentligen inte kan beskrivas, men för mig är den så här:

Jag känner att världen är vacker och fylld med möjligheter, och att jag vill värna om varje sekund jag lever i den.

Den beskrivningen fångar det inte riktigt, men det är så nära jag kan komma.

Jag har den här upplevelsen då och då när jag lyssnar på mina favoritartister. Jag känner mig överväldigad av tacksamhet för att de gör vad de gör. Möjligheten att kunna ge folk den upplevelsen genom att skriva låtar, är det som gör allt värt.

Jag insåg att jag inte borde skriva musik med förväntningen att produktivitet eller prestation kommer att lösa mina problem, utan istället med hopp om att mitt ärliga uttryck kommer att röra människor, på det sätt musik rör mig.
Så när jag verkligen kämpade med att skriva och det verkade omöjligt, istället för att tänka: ”Du kämpar för att du är ett bedragare, du har uppenbarligen inte vad som krävs för det här,” började jag säga till mig själv, “ja, det här är vad du offrar.”

Get your wish handlar om det genombrottet, som var ett av många som hjälpte mig genom de åren. Att skapa musik började göra mig lycklig igen.”

Get your wish är tagen från kommande albumet Nurture, som då följer upp albumet Worlds från 2014.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011