Porter Robinson – Get your wish

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det har varit ganska sparsmakat med släpp av Porter Robinson de senaste åren. Mycket tack vare att producenten personligen varit på en ganska mörk plats och prestationsångest.
Men nu är Porter tillbaka med singeln Get your wish som släpps tillsammans med en video. Likt tidigare singlar med Porter får vi lekfull elektro med fokus på bra melodier och skön känsla. Låten handlar om att fortsätta framåt, även om det kanske inte är för din egen skull.

Producenten berättar:

“Jag hade det riktigt dåligt 2015, 2016 och 2017. Hela livet kretsade kring att skapa musik, men för första gången i mitt liv kämpade jag för att skapa någonting alls.
Jag var desperat att skapa något jag var stolt över, men ju mer jag kämpade, desto värre blev problemet. Jag var allvarligt deprimerad och trodde verkligen att mitt liv så som jag levt det, var över.

Det handlade om tre år av att försök att skriva musik, misslyckas och krossas av det varje dag.
Det fanns tillfällen då jag undrade om det var meningslöst för mig att fortsätta försöka. Jag visste inte ens vad jag hoppades på.

Om jag hade kommit så långt och jag fortfarande var missnöjd och olycklig, var det omöjligt att inte fråga ”Även om jag gör klart ny musik, vad hoppas jag skall hända? Vad är det jag vill ha som jag för närvarande inte har? Kommer jag att vara lycklig då? Varför är jag inte nöjd nu? ”

Jag kände att jag inte hade något alternativ, för medan utsikterna att kämpa på på obestämd tid var skrämmande, var tanken på att helt sluta att skriva musik, mycket värre.

Under en mycket lång tid visste jag inte vad svaret var. Jag visste att ingen prestationsnivå skulle göra mig lycklig, men jag kände fortfarande en livsdefinierande stark lust att fortsätta med det kreativa arbetet.

Men gradvis kom jag på vad poängen är för mig.
Du vet hur man då och då, när man kör bil eller något, lyssnar på musik och den bara träffar dig på ett fantastiskt, transcendent sätt? Det är denna sublima upplevelse som egentligen inte kan beskrivas, men för mig är den så här:

Jag känner att världen är vacker och fylld med möjligheter, och att jag vill värna om varje sekund jag lever i den.

Den beskrivningen fångar det inte riktigt, men det är så nära jag kan komma.

Jag har den här upplevelsen då och då när jag lyssnar på mina favoritartister. Jag känner mig överväldigad av tacksamhet för att de gör vad de gör. Möjligheten att kunna ge folk den upplevelsen genom att skriva låtar, är det som gör allt värt.

Jag insåg att jag inte borde skriva musik med förväntningen att produktivitet eller prestation kommer att lösa mina problem, utan istället med hopp om att mitt ärliga uttryck kommer att röra människor, på det sätt musik rör mig.
Så när jag verkligen kämpade med att skriva och det verkade omöjligt, istället för att tänka: “Du kämpar för att du är ett bedragare, du har uppenbarligen inte vad som krävs för det här,” började jag säga till mig själv, “ja, det här är vad du offrar.”

Get your wish handlar om det genombrottet, som var ett av många som hjälpte mig genom de åren. Att skapa musik började göra mig lycklig igen.”

Get your wish är tagen från kommande albumet Nurture, som då följer upp albumet Worlds från 2014.

Du hittar alltid de bästa och roligaste klubblåtarna i spellistan Dance hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.