The Beloved – Sweet harmony

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det är med låten Sweet harmony som jag sett The Beloved hamnat på samlingar för One Hit Wonders. Kollar man på antal streams på Spotify har låten över trettio miljoner varav nästkommande har knappt två och en halv miljon. Så ja, det är utan tvekan deras största hit. Men samtidigt är det lite synd att kalla dem för ett One Hit Wonder, för de är lite bättre än så.

Bara på albumet Conscience hittar vi ett par riktiga pop-pärlor. Personligen älskar jag den reflekterande och vackra You’ve got me thinking (som även blev en av singlarna från albumet tillsammans med Celebrate your life). Men även den filmiska inledningen i form av Spirit är pop-magi av Jon och Helena Marsh. Visst, albumet är inte lekfullt som debuten Happiness och inte lika helgjuten och fantastisk som sista albumet X, men det är en fluffig pop-platta som färgats av den tidens dansmusik. Lyssna bara till Outerspace girl och Rock to the rhythm of love om du vill uppleva välgjord house a la 1993.

Men tillbaka till Sweet harmony. Låten hamnade på en hedrande åttondeplats på den brittiska topplistan när den släpptes – vilket såhär i efterhand kändes lite lite ändå. En av sakerna som gjorde att låten tilltalat många igenom åren var den något vågade videon där John Marsh sitter naken i ett vitt rum tillsammans med massa kvinnor. Väldigt stilbildande för den tiden och fortfarande en video som direkt får en att förstå vilken låt det handlar om.Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.