Det är med låten Sweet harmony som jag sett The Beloved hamnat på samlingar för One Hit Wonders. Kollar man på antal streams på Spotify har låten över trettio miljoner varav nästkommande har knappt två och en halv miljon. Så ja, det är utan tvekan deras största hit. Men samtidigt är det lite synd att kalla dem för ett One Hit Wonder, för de är lite bättre än så.

Popmuzik Podcast

Bara på albumet Conscience hittar vi ett par riktiga pop-pärlor. Personligen älskar jag den reflekterande och vackra You’ve got me thinking (som även blev en av singlarna från albumet tillsammans med Celebrate your life). Men även den filmiska inledningen i form av Spirit är pop-magi av Jon och Helena Marsh. Visst, albumet är inte lekfullt som debuten Happiness och inte lika helgjuten och fantastisk som sista albumet X, men det är en fluffig pop-platta som färgats av den tidens dansmusik. Lyssna bara till Outerspace girl och Rock to the rhythm of love om du vill uppleva välgjord house a la 1993.

Men tillbaka till Sweet harmony. Låten hamnade på en hedrande åttondeplats på den brittiska topplistan när den släpptes – vilket såhär i efterhand kändes lite lite ändå. En av sakerna som gjorde att låten tilltalat många igenom åren var den något vågade videon där John Marsh sitter naken i ett vitt rum tillsammans med massa kvinnor. Väldigt stilbildande för den tiden och fortfarande en video som direkt får en att förstå vilken låt det handlar om.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011