Handle with care var första singeln med supergruppen Traveling Wilburys som bestod av Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison och Tom Petty. Låten i sig skulle vara en b-sida till singeln This is love med Harrison från hans album Cloud Nine som släpptes året innan. Men när den spelats in tillsammans med de som skulle bli just Traveling Wilburys kände de att låten – och de som samarbetsgäng – kanske var värda ett bättre öde än att hamna som en b-sida.

Sagt och gjort. Gänget satte ihop albumet Traveling Wilburys Vol. 1 som kändes för tiden som lite av en frisk fläkt. Inte bara för herrarna i sig, utan även för musiker överlag. Det finns en lekfullhet över låtarna som jag uppskattar och det märkes att gänget verkar ha gjort detta som något kul. Det var ju ingen som antog att det skulle bli den kommersiella succén som det faktiskt blev. Albumet hamnade på en tredjeplats på den amerikanska albumlistan och sålde över två miljoner exemplar första halvåret.

Några månader efter att albumets läpptes gick tyvärr Roy Orbison bort. (Eller Lefty Wilbury, som han kallades i detta projekt). Men det hindrade inte de andra musikerna från att följa upp med Traveling Wilburys Vol. 3 1990, innan hela projektet tog slut året därpå och med det försvann supergruppernas-supergrupp.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.