Handle with care var första singeln med supergruppen Traveling Wilburys som bestod av Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison och Tom Petty. Låten i sig skulle vara en b-sida till singeln This is love med Harrison från hans album Cloud Nine som släpptes året innan. Men när den spelats in tillsammans med de som skulle bli just Traveling Wilburys kände de att låten – och de som samarbetsgäng – kanske var värda ett bättre öde än att hamna som en b-sida.

Popmuzik Lover Patreon

Sagt och gjort. Gänget satte ihop albumet Traveling Wilburys Vol. 1 som kändes för tiden som lite av en frisk fläkt. Inte bara för herrarna i sig, utan även för musiker överlag. Det finns en lekfullhet över låtarna som jag uppskattar och det märkes att gänget verkar ha gjort detta som något kul. Det var ju ingen som antog att det skulle bli den kommersiella succén som det faktiskt blev. Albumet hamnade på en tredjeplats på den amerikanska albumlistan och sålde över två miljoner exemplar första halvåret.

Några månader efter att albumets läpptes gick tyvärr Roy Orbison bort. (Eller Lefty Wilbury, som han kallades i detta projekt). Men det hindrade inte de andra musikerna från att följa upp med Traveling Wilburys Vol. 3 1990, innan hela projektet tog slut året därpå och med det försvann supergruppernas-supergrupp.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011