Traveling Wilburys – Handle with care

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Handle with care var första singeln med supergruppen Traveling Wilburys som bestod av Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison och Tom Petty. Låten i sig skulle vara en b-sida till singeln This is love med Harrison från hans album Cloud Nine som släpptes året innan. Men när den spelats in tillsammans med de som skulle bli just Traveling Wilburys kände de att låten – och de som samarbetsgäng – kanske var värda ett bättre öde än att hamna som en b-sida.

Sagt och gjort. Gänget satte ihop albumet Traveling Wilburys Vol. 1 som kändes för tiden som lite av en frisk fläkt. Inte bara för herrarna i sig, utan även för musiker överlag. Det finns en lekfullhet över låtarna som jag uppskattar och det märkes att gänget verkar ha gjort detta som något kul. Det var ju ingen som antog att det skulle bli den kommersiella succén som det faktiskt blev. Albumet hamnade på en tredjeplats på den amerikanska albumlistan och sålde över två miljoner exemplar första halvåret.

Några månader efter att albumets läpptes gick tyvärr Roy Orbison bort. (Eller Lefty Wilbury, som han kallades i detta projekt). Men det hindrade inte de andra musikerna från att följa upp med Traveling Wilburys Vol. 3 1990, innan hela projektet tog slut året därpå och med det försvann supergruppernas-supergrupp.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.