Tove Lo fortsätter att skämma bort oss med lysande poplåtar. Senaste singeln I like u är inget undantag. Med en produktion som andas dansmusik från 90-talet tar Tove med oss ut på dansgolvet där hon blandar vemod och eufori.

Skicka in din musik

I en intervju med Zane LoweApple Music berättar sångerskan:

”Det roliga är att när jag skrev Dirt Femme så sparade jag låtar också, för framtiden, men I like u gled liksom med där, men det var inte tänkt som en av låtarna som jag skulle spara för att senare släppa, och som skulle knyta an till Dirt Femme. I like u kommer vara mitt fokus i sommar. 

Ärligt talat, den här låten smög sig på mig. Jag vet inte hur jag ska beskriva det bättre. Det är som jag och Tim, Tim från The House som jag bor med också och som har producerat ett gäng låtar på Dirt Femme, jag hade bara en känsla, alla mina fingrar kliade och jag var tvungen att skriva. Jag skrev låten, hade en idé för lyriken, men jag tänkte: ”Åh, det blev inte som jag tänkt”. Sedan satt Tim med låten i veckor och skickade den sedan till mig och sa: ”Jag tror jag hittade en plats där allt låter riktigt episkt.” 

Jag vill ge honom mycket beröm eftersom hela produktionen och arrangemanget, som egentligen inte är ett traditionellt poparrangemang, kändes så perfekt. Kommer du ihåg vår Sandstone dansfest senast jag var över här hos dig? Jag ville ha den känslan och då spikade han det. Han bara släppte taget.”

I musikvideon till I like u får vi se Tove ensam sjunga loss i en karaokebar.

Det bästa med I like u är dock att Tove skänker en del av intäkterna från låten till The Trevor Project som inriktar sig på suicidförebyggande insatser bland unga HBTQ-personer. Så vi gör alla en viktig insats med varje stream.

Tove Lo

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011