Regnet verkligen vräker ner över Göteborg när jag har bokat en intervju med Miriam Bryant för att prata lite om vem denna nya stjärna är.
Smart nog valde jag att cykla ner till Kungsportsplatsen vilket kanske var det dummaste draget denna dag, men vi rusade in till värmen hos kaféet Cappuccino där vi satte oss och pratade.
Miriam är i dagsläget en av Sveriges kanske mest spännande sångerskor.
Hon fick mitt hjärta att nästan slå volt när jag fick höra singeln Finders keepers första gången. En dramatisk poplåt där hennes röst ger en viss Adele -känsla utan att vara en kopia.
Men vem är egentligen Miriam Bryant?

Följ på Apple Music

Född och uppvuxen i Göteborg där hennes pappa är från Storbritannien och hennes mamma från Finland.
”De träffades på en midsommarfest när mamma pluggade till lärare här och pappa var utbildad konditor och jobbar nu på konditori här i Göteborg” berättar hon.
Hennes artistdrömmar kom tidigt och redan som 12-åring var hon inne på att bli popartist. Men vägen dit var inte helt spikrak visade det sig, utan hon gick en liten omväg först.
”Jag förstod väl att det skulle bli lite för svårt att bli popstjärna så då fick det bli musikalartist istället – men det visade sig att det egentligen var svårare.” skrattar hon fram och fortsätter. ”Projektet jag och Victor gjort har ju fått ganska bra respons, så det var kanske det jag borde gjort från början.”

Hennes karriär som popartist började egentligen som ett skolprojekt för hennes barndomsvän Victor Rådström .
Han började på Musikmakarna uppe i Örnsköldsvik och gick en kurs som heter artistprofilering. För att kunna genomföra det arbetet ringde han Miriam och frågade om de skulle göra musik ihop. Hon åkte upp till skolan för att börja jobba på låtar och hennes karriär ihop. Hon berättar att inspirationen som fyllde skolan var fantastisk.
Tillsammans skriver de all musik på hennes kommande debutalbum.
Miriam står för melodier och texter, medan Victor skriver musiken. Den första låt de gjorde ihop – och samtidigt den första låt Miriam någonsin skrivit – var den första singeln som släpptes – Finders keepers . Ingen dålig debutsingel att starta upp hela sin karriär med.

För sina texter berättar Miriam att hon inspireras mycket av saker runt henne.
”Jag inspireras av allt jag ser. Vänner, kläder, väder, saker jag hittar på marken, det som är fult och fint och kärlek.
-Jag har nog inte så mycket musikaliska referenser, men jag brukar titta igenom mina gamla diktböcker när jag ska skriva.”
Hon har även en passion för fotografi och en del bilder hon tagit är med i videon till Finders keepers.
Miriam berättar även lite om nästa singel Last soul on earth , som passande nog var den andra låt de hade skrivit. Hon slänger upp sin mobil på kafébordet och ger mig ett par hörlurar.
”Den är mastrad och klar, så här kan du få lyssna på den” säger hon som svar på hur andra singeln kommer att låta.
Låten är mer upptempo och lite gladare än Finders keepers , men man känner igen Miriams souliga röst från första singeln.
Jag poängterar att hon nu har två lysande radiosinglar framför sig.
För er som vill lyssna på Miriam kan i dagsläget kolla in videon till Finders keepers . Singeln togs ner från Spotify och iTunes för några dagar sedan då hon nu kommer lanseras stort via EMI.
”Vi har skrivit 11 till 12 låtar för albumet. Finders keepers är väl en av fyra låtar med samma stuk, medan de andra drar lite mer åt pophållet. Visst Finders keepers är också pop, men kanske mer alternativ” berättar Miriam.
Då jag och många med mig får en viss Adele-känsla av hennes röst undrar jag om jämförelsen stör henne.
”Jag tycker i och för sig att det är tacksamt om folk jämför mig med Adele, för hon är fantastisk. Men givetvis vill man ju vara sin egen.” svarar hon. Med hennes starka låtar och fantastiska röst, och främst med andra singeln, kommer nog Adele-jämförelserna att blåsa bort ganska snabbt.

I det närmaste kommer Miriam att vara en av artisterna under stråkkvartetten Vindlas konsert på Södra Teatern i Stockholm.
Där kommer hon sjunga några av hennes låtar omarrangerade för kvartetten. Även Tingsek , Linnea Henriksson och Albin Gromer kommer vara med på konserten, så det kan bli en bra språngbräda för Miriam att vara med där, samt en upplevelse för publiken att höra hennes låtar på ett nytt sätt.
Jag tackar Miriam för att hon tog sig tid med mig för denna intervju och går motvilligt ut från fiket till ett dyblött Göteborg.

Lyssna på Miriam:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011