Under julen släppte XOV singeln Live your life som en gratis nedladdning på SoundCloud. Lite som en julgåva till sina följare.

Följ på Apple Music

Live your life är en låt om en flykting XOV träffade under sin tid som volontär i Lesvos, Grekland, 2015 i samband med flyktingkrisen. När han var där försökte han få folk att engagera sig i frågan och skänka pengar. Många hjälpte till till en början, men gradvis svalnade intresset och både deras och XOVs egna engagemang ebbade ut. Låten tar upp det dilemmat, att även om man vill engagera sig i något som är viktigt, kan man oftast bara lägga så mycket tid och resurser på det innan man blir avtrubbad. Så även om det ligger i bakhuvudet, så är det svårt att kunna ge allt hela tiden, men man får vara stolt över den tiden man faktiskt valde att engagera sig.

XOVs engagemang i mänskliga rättigheter och humanitär hjälp ledde till att han var med och grundade I AM YOU (www.iamyou.se)

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011